Koalisyondan Kritik Türkiye Açıklaması

DEAŞ karşıtı koalisyon sözcülüğü, Suriye'deki son vaziyete ve Türkiye-Suriye sınırında oluşturulacak gözlem noktalarına yönelik yazılı bir açıklamada bulundu.

15.12.2018-10:26 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-10:10) Koalisyondan Kritik Türkiye Açıklaması

DEAŞ karşıtı koalisyon sözcülüğü, Suriye'deki son vaziyete ve Türkiye-Suriye sınırında oluşturulacak gözlem noktalarına yönelik yazılı bir açıklamada bulundu. Suriye'de gerçekleştirilen operasyonlarda herhangi bir değişiklik yaşanmadığını ifade eden sözcülük, 'NATO müttefiki Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ele almak için sınır bölgesindeki gözlem noktaları da dahil olmak üzere normal operasyonlarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Elde edilen bilgilere göre; 'DEAŞ'in yenilgisini kalıcı hale getirmek getirmek' gerekçesiyle bölgedeki ortaklarıyla beraber çalışmaya kararlı olduklarını ifade eden sözcülük, ABD'nin pozisyon değiştirdiğine ilişkin yayınlanan haberlerin yanlış olduğunu iddia etti.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçtiğimiz hafta ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğu sınırına gözlem noktaları oluşturulacağını açıklamış ve bu gözlem noktalarının, Türkiye'ye ilişkin herhangi bir tehdide karşı Türkiye'yi bilgilendirme amacıyla kurulacağını belirtmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal