KKTC'de SAT ve SAS Timleri Tatbikat Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2020 Tatbikatı'nın başarıyla sürdüğünü açıklayarak, tatbikata ilişkin yeni görüntüler paylaştı.

10.09.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-16:39)

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sondaj ve sismik tarama çalışmaları, Libya ile imza atılan deniz yetki alanları anlaşması ve son zamanlarda Yunanistan'ın kıta sahanlığını Ege'de 12 mile yükseltme çabası bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Yunanistan'ın Fransa ile Akdeniz'de gerçekleştirdiği tatbikatı, Meis Adası'na sivil feribotlarla asker sevkiyatı benzeri gelişmeler de tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de Türkiye'ye karşısında cephe almaları için çalışma yapılıyor.

SAT İLE SAS ÇIKARMASI

Türkiye, bütün bu gayretlere rağmen Doğu Akdeniz'deki haklarından geri adım atmayacağını dosta düşmana karşı gerçekleştirdiği tatbikatla gösteriyor.

Son olarak donanmanın seçkin savaşçıları Su Altı Taarruz (SAT), Su Altı Savunma (SAS) timleri, çıkarma ve seçilen hedefleri imha eğitimini başarılı bir şekilde sonlandırdı.

MSB, tatbikata ilişkin yeni görüntüleri de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal