KKTC'de Patlama Meydana Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Taşkent bölgesinde sebebi henüz tespit edilemeyen şiddetli bir patlama gerçekleşti

01.07.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-09:33)

KTC'de başkent Lefkoşa ve Girne arasındaki Taşkent köyü yakınlarına düşen bir cisim daha sonra bir patlamaya neden oldu. 

Güvenlik kuvvetlerinin kimsenin yaklaşmasına izin vermediği bölgeden alevlerin yükseldiği görülüyor.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Twitter'dan açıklamada bulunarak, "Bu akşam meydana gelen patlamaların sebebi cephanelik veya bize ait bir helikopter ve benzeri bir hava aracı değildir. Olay yerinde asker, polis ve itfaiye inceleme yapıyor." dedi.

Çevrede paniğe neden olan patlamadan sonra bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri ile güvenlik kuvvetleri sevk edildi. Can kaybı ya da yaralanmanın yaşanamdığı patlamanın bölgeye düşen insansız hava aracından kaynaklandığı iddia edildi. Fakat resmi kaynaklar tarafından bilgi henüz doğrulanamadı.

"FÜZE OLABİLİR"  

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da olay yerinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Akıncı patlamaya ilişkin, “Büyük bir parça üzerinde yapılan inceleme büyük olasılık füze olabileceğini gösteriyor. Göz şahitleri havada patladığını söylediler. Tek tesellimiz meskun mahale düşmemesi. Son derece önemli bir hadise. Komutanlarla konuştuk, ülke dışından gelen bir cisim bilgisi var. Gün ışıyınca daha iyi anlayacağız. Bu hadise barış ve huzurun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” ifadesinde bulundu.

Bir gazetecinin, “Bulunan parçaların üzerinde Rusça yazıların olduğu" noktasındaki sorusuna da Akıncı “Öyle ibareler olduğu söyleniyor. Bölgede her tür silahlı araç gereç mevcut, Rusya’nın da Amerika’nın da araç gereçleri var. Eğer bir füzeyse, Rus füzelerinden biri olabilir. Ama net olarak tespit yapılsın, yetkililerimiz bizi aydınlatsın ki biz de daha net bilgi verebilelim” yanıtını verdi.

"CEPHANELİK DEĞİL"  

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Özersay, “Askeri yetkililerimizden aldığım bilgiye göre bu akşam meydana gelen patlamaların sebebi cephanelik veya bize ait bir helikopter ve benzeri bir hava aracı değildir. Şu anda olay yerinde asker, polis itfaiye inceleme yapıyor ve müdahalede bulunuyor. Ben de ulaştırma bakanımızla birlikte olay yerine varmak üzereyim, bilgi aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal