KKTC Hükumeti 45 Senedir Kapalı Olan Maraş'ı Açacak

KKTC 1974'ten beri kapalı olan Maraş'ı açma çalışmalarına sürat verdi. Bugün şehre girecek özel bir ekip Maraş'taki mülkleri tespit edecek, vakıf mallarını belirleyecek ve altyapının envanterini çıkaracak.

25.07.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-10:19) KKTC Hükumeti 45 Senedir Kapalı Olan Maraş'ı Açacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, 45 senedir kapalı olan ve 'hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'ın açılması için çalışmalara sürat verdi. Maraş'ın geleceğini yakından alakadar eden envanter çalışması için hazırlık yapan ekip bugün bölgeye giriş geerçekleştirecek.

1974'ten sonra bölgeye ilk defa giriş yapacak olan çalışma ekibi, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Kapalı Maraş'ta öğle yemeğinde bir araya gelecek, son değerlendirmeleri gözden geçirecek.

ENVANTER ÇALIŞMASI YAPILACAK

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın kontrolünde süren çalışmalarla alakalı olarak, yaklaşık bir ay süresince değerlendirme çalışmaları yapıldı. Çalışmalara, zaman zaman Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ve ekibi de eşlik etti. Uluslararası alanda faaliyet yapan isimlerden de faydalanılarak kurulan ekip, kapalı Maraş'ta yer alan tapu kayıtları, taşınır ve taşınmaz mülklerin durumu, vakıf mallarının belirlenmesi, altyapının durumu, çevre bakımından risk taşıyan unsurlar gibi hususları içerecek kapsamlı bir bilimsel envanter çalışması yapacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal