KKTC Halkı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Olmasını İstiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan son ankette Kıbrıs Türklerinin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de verdiği mücadeleye büyük destek verdiği ortaya çıktı. Araştırmaya katılan halkın yüzde 50.8’i Ersin Tatar’a oy vermek istediğini ifade ederken, yüzde 49.2’si de Mustafa Akıncı’yı destekliyor

24.09.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-13:36) KKTC Halkı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Olmasını İstiyor

Kıbrıs Türk halkı Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj ve sismik araştırma çalışmalarına yüzde 76.8 destek verdi. Destek vermeyenlerin oranı ise yüzde 13.4 oldu. Gezici Araştırma Merkezi tarafından 4 bin 530 katılımcı ile yüz yüze yaptığı ankete sonuçları açıklandı. 21-23 Ağustos tarihlerinde yapılan ankette halk, 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili fikirlerini ve beklentilerini ifade etti.

'HALK TATAR'I CUMHURBAŞKANI İSTİYOR'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağı inancını belirten halk, ikinci turda Başbakan Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı geçerek Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Araştırmaya katılan halkın yüzde 50.8'i Ersin Tatar'a oy vermek istediğini açıklarken, yüzde 49.2'si de Mustafa Akıncı'ya oy vermek istediğini dile getirdi.

Araştırma sonucuna göre, KKTC halkı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın beş yıllık performansını başarısız buldu. Akıncı'yı halkın yüzde 54.3'ü başarısız bulurken, başarılı bulanların oranı yüzde 45.7 oldu. KKTC halkı, Akıncı'nın Türkiye ile ilişkileri bozduğuna da inancını ifade etti. Ankete katılanların yüzde 58.3'ü Akıncı'nın Türkiye ile ilişkilere zarar verdiğini, yüzde 31'i de katkı yaptığını söyledi.

YENİ CUMHURBAŞKANI'NDAN BEKLENTİLER

Ankette, yeni Cumhurbaşkanı'ndan beklentilere yönelik görüşler de ifade edildi. Ankete katılan halkın yüzde 77.1'i yeni Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ile iyi ilişkiler kurmasını istedi. Beklentiler arasında yeni Cumhurbaşkanı'nın Kıbrıs sorununa çözüm bulmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 62,9 oldu. Halkın yüzde 10'u da yeni Cumhurbaşkanı'nın Rumlarla iyi ilişki kurmasını istedi.

'KKTC'NİN YENİ CUMHURBAŞKANI TATAR OLACAK'

Anketle ilgili Demirören Haber Ajansı'na konuşan Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici, KKTC halkının Başbakan Ersin Tatar'ı Cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi. Tatar'ın Türkiye ile ilişkilerinin üst seviyede olduğuna dikkat çeken Gezici, "Tatar'ın Türkiye ile ilişkiler yanında Kıbrıs konusundaki söylemleri de halk arasında sahiplenilmektedir" dedi. Tatar'ın pandemi sürecini de iyi yönettiğine işaret eden Gezici, "2015 seçimlerini bilen biri olarak net olarak ifade ediyorum ki Başbakan Tatar, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal