KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Töre Rum Zihniyetini Eleştirdi

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, "Rum zihniyetiyle siyasi eşitlik düzeyinde bir anlaşmaya varmamız mümkün değil" dedi.

24.09.2019-21:52 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-21:49) KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Töre Rum Zihniyetini Eleştirdi

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Rum zihniyetiyle siyasi eşitlik ve etkin katılım düzeyinde bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını belirterek, devlete ve Türkiye'ye sahip çıkılması çağrısı yaptı. Töre, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin ve Türk ordusunun etkin ve fiili garantisine şiddetle hayır diyen Rum-Yunan ikilisi ile yeni bir ortaklık devletinin kurulamayacağının aşikar olduğunu belirtti.

ADANIN TAMAMEN KONTROLÜ HEDEFLENDİ 

"1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ortaklığa dayalı yapısını ortadan kaldırıp devleti işgal eden Rumlar homojen üniter bir yapıyı devam ettirmek hedefi ile müzakerelere hazırlanıyorlar" diyen Töre, Rumların denizlerin ve Kıbrıs adasının tamamen kontrolü ve egemenliğini arzuladığını ifade etti.

GELECEĞİMİZ YABANCILARIN ELİNE BIRAKMAYALIM

Rum tarafının Kıbrıs Türkü'yle hiçbir şeyi paylaşmak istemediğinin bilindiğini vurgulayan Töre, "Siyasi eşitliğimiz, güvenliğimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devamı, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi hayatidir. Tartışılamaz. Geleceğimizi Rumların ve yabancıların insafına bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

Son dakika GÜndem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal