KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Türkiye Açıklaması

Pazar günü KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile cumhurbaşkanlığı seçimi için 2. turda yarışacak olan Mustafa Akıncı, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15.10.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-10:43) KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Türkiye Açıklaması

KKTC'de geçen pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi adayı Ersin Tatar yüzde 32.35, bağımsız aday Mustafa Akıncı ise yüzde 29.84 oy alarak ikinci tura kalmıştı.

En yüksek oyu alan adayın Cumhurbaşkanı olarak seçileceği ikinci tur gelecek pazar günü yapılacak. Tatar ve Akıncı, seçim dışı kalan diğer adaylardan destek almak için bugün ziyaretlere başladı. 2. tur için çalışmalarına devam eden Mustafa Akıncı ise Türkiye hakkındaki düşüncelerini aktardı.

"KIBRIS'IN BÜTÜN OLARAK TÜRKİYE İLE DOST OLMASINA ÇALIŞIYORUM"

Bütün yaşananların devletler için bir ders olduğunu, bu yaşanmışlıklardan ders çıkarıldığı takdirde ilişkilerini iyi noktaya götürebileceğini söyleyen Akıncı, "Türkiye’nin etrafında sorunlu bir yapı var. Bu sorunlara bir yenisini eklemeye gerek yoktur. Kıbrıs’ın bir bütün olarak Türkiye’nin dostu olmasına çalışan bir liderim. Kıbrıs’ın güney ve kuzeyiyle birlikte Türkiye’ye dost olması için çabalayan ve anlatmaya çalışan bir insanım." dedi.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Akıncı, yeni sayfayı açacak olanın halk olduğuna vurgu yaparak "Türkiye ile birlikte yürüyeceğiz. Ama önemli olan nasıl bir ilişki içinde yürünecek. Bu ilişki her iki tarafa da yarar sağlayabilmesi için karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı olmak durumundadır. Yoksa ‘ben derim, ne dersem emirdir, yerine getirilecektir’ anlayışını kabul etmek mümkün değil. Bu amirlik-memurluk ilişkisine döner. Böyle bir ilişkiden hayır gelmez." diye konuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal