KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Doğu Akdeniz Açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum kesiminin aldığı skandal kararın ardından Doğu Akdeniz'de meydana gelen gerginliklere ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu

11.06.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-14:29) KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Doğu Akdeniz Açıklaması

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mayıs ayından beri Kıbrıs adasının 36 ila 50 deniz mili açıklarındaki Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, (TPAO) ile işbirliği yapmakta olan şirketlerin görevlilerine ilişkin sözde münhasır ekonomik bölgesi kapsamında yasadışı sondaj yapıldığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıkarmış, Türk Dışişleri'nden ise konuya ilişkin çok sert bir yanıt gelmişti.

'DOĞU AKDENİZ BARIŞ GÖLÜ HALİNE GELEBİLİR'  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ilk kez açıklamada bulunarak, "Doğu Akdeniz'e son zamanlarda meydana gelen gerginlikler hiç birimizin arzu ettiği bir durum değil. Bu zenginlikler hepimize ait. Eğer bu, bu şekilde yapılırsa 'KKTC ve Türkiye'ye aynı şekilde davranmaktan başka seçenek bırakmıyorsunuz' dedik. Ve şu anda bunun gerekleri yapılıyor. Doğu Akdeniz bir barış gölü, bir barış havzası haline gelebilir. Buradan herkes yararlanır. Biz gerginlik siyasetini, çatışma siyasetini desteklemiyoruz. Barış istiyoruz, uzlaşma istiyoruz. Eğer yardımlaşma noktasında en ufak bir ipucu görürsek biz bu eli tutmaya hazırız" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal