KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Kıbrıs'ta Adanın Bölünmüşlüğü Pekişiyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta zaman ilerledikçe çözüme olan inancın azaldığını ve adanın bölünmüşlüğünün pekiştiğini söyledi.

07.04.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-17:18) KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Kıbrıs'ta Adanın Bölünmüşlüğü Pekişiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, zaman geçtikçe Ada'nın parçalanmışlığının güçlendiğini söyleyerek, "Çözüme kavuşmanın çok daha zor hale geldiğini fark edemeyen kalmamıştır" dedi.

Hiçbir zaman çözüm olasılığını dışlayan bir davranış biçimi içinde olmadığını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile yapacağı görüşmeden önce kuşkularını ortaya koyduğunu söyledi. "Kıbrıs konusunda yol ayrımındayız" minvalindeki söylemlerinin eleştirilmesine yanıt veren Akıncı, "Daha birkaç gün önce, bir Kıbrıslı Rum parti başkanı ‘Bu şekilde giderse iki üç yıl sonra kalıcı bölünme gerçekleşecek’ derken, Rum müzakereci de ‘Uzatmaları oynuyoruz’ diye söylemiştir. Bu durum, ben başka bir yola gittiğim için olmamıştır. Ne yazık ki Kıbrıs Türk kesiminin çözüm için gösterdiği çok büyük uğraşın hak ettiği karşılığı görmemesinden sebeple bu noktaya gelinmiştir" diye konuştu.

'ÇÖZÜM TEK TARAFLI OLMAZ'

Ada'da çözüme varmanın yalnızca Kıbrıs Türk tarafının çabalarıyla olamayacağının altını çizen KKTC Lideri Akıncı, şunları söyledi:

"Çözüm, Kıbrıs Rum kesimi ve tüm diğer alakalı tarafların da çabasını gerektirir. Rum liderle görüşmemin sonrasında sözlerimi bu minvalde sınırlı tutmakla yetiniyorum. İlerleyen günlerde sürecin ne şekilde gelişim göstereceğine ve kimin hangi seviyede katkıda bulunacağını hep beraber göreceğiz. Kıbrıs Türk kesiminin barışçı, gerçekçi, mümkün ve makul olanın çabası içinde ama haklarını da sonuna kadar koruyan bir yaklaşımla yoluna devam edeceği süphesizdir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal