KKTC Başbakanı Tatar'dan Ayasofya Açıklaması

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etme kararını yorumladı. Tatar, karara ilişkin açıklamasında, Kararı selamlıyoruz sözlerine yer verdi.

10.07.2020-18:59 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-18:55) KKTC Başbakanı Tatar'dan Ayasofya Açıklaması

1934'te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın cami olmasının yolunu açan Danıştay kararı dünyanın gündemine bomba gibi yankı yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, kararı yorumladı. Tatar, Türkiyemizin aldığı karar herkes saygılı olmak zorundadır dedi.

"ALLAH AYASOFYA'DA YAPILAN İBADETLERİ KABUL ETSİN"

Ayasofyanın çok önemli bir değer olduğuna işaret eden KKTC Başbakanı Tatar, Önemli bir karar alınmıştır. Yakından takip ettik. Allah, Ayasofyada hayırlı namazlar kılmayı, dualar etmeyi nasip etsin. Yapılan ibadetleri kabul etsin. Egemen bir devlet olan Türkiye, tarihine ve ortak değerlerine sahip çıkmıştır. Kimse buna itiraz etmemelidir dedi.

RUM KESİMİ'NDEN KINAMA MESAJI

Öte yandan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis ise, Ayasofyanın ibadete açılmasını kınayan bir mesaj yayımladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal