KKTC Bakanlarından Türkiye'ye Kapalı Maraş Teşekkürü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili Türkiye'ye teşekkür etti.

15.10.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-14:17) KKTC Bakanlarından Türkiye'ye Kapalı Maraş Teşekkürü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasının ülkeye ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacağını ifade ederek Türkiye'ye teşekkür etti.

"ADIMLARIMIZI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Taçoy, Kapalı Maraş'ın açılması sürecinde KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın gösterdiği iradenin önemine dikkat çekti. Kapalı Maraş'ta kimsenin malının gasp edilmediğini, 1974 öncesi bölgede yaşayanların geri döneceğini ifade eden Taçoy, "Bizler, uluslararası hukuk çerçevesinde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi.

"TÜRK TARİHİ AÇISINDAN MİHENK TAŞI"

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ise, Kapalı Maraş'ın açılmasının Türk tarihi açısından bir mihenk taşı olduğunu söyledi. Türkiye'ye Kıbrıs Türk halkına verdiği destek için teşekkür eden Amcaoğlu, Maraş'ın açılmasıyla bölgenin ekonomik olarak kalkınacağını kaydetti.

20 BİNE YAKIN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Kapalı Maraş'ın 8 Ekim'de açılmasıyla birlikte bölgeye binlerce ziyaretçi akın etti. Hayat Şehir'e bir haftada 20 bine yakın kişi giriş yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal