Kızılay'la Rusya Kızılhaçı Arasında Yapılan İşbirliğinin İmza Töreni Gerçekleşti

Türk Kızılay ile Rus Kızılhaçı arasında afet yönetimi ve göç alanlarında işbirliği yapılmasına yönelik imza töreni düzenlendi.

03.09.2019-20:38 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-20:36) Kızılay'la Rusya Kızılhaçı Arasında Yapılan İşbirliğinin İmza Töreni Gerçekleşti

Türk Kızılay ile Rusya Kızılhaçı arasında daha önce afet yönetimi ve göç alanlarında işbirliği yapılmasına yönelik görüş birliğine varmış, bu kapsamda iki dernek ilgili alanlarda değişim programları, teknik yardımlaşma ve ortak proje uygulaması gerçekleştirmişti.

KIZILAY BAŞKANI KONUŞTU

Bugün Türk Kızılayı İstanbul Genel Başkanlık Ofisi'nde Türk Kızılay ve Rusya Kızılhaçı arasında İş Birliği Protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün Türk Kızılay ile Rus Kızılhaçı arasında genel iş birliği protokolü imzalamak için bir aradayız. Bu iş birliği protokolümüz çok geniş bir alanda uygulanacak. Bu çerçevede tarihi uzun yıllara dayanan Rus Kızılaçı ve Türk Kızılay'ı arasında ilişkilerin bundan sonraki dönemini modelleyeceğimiz bir anlaşma çerçevesi olacak. Genel olarak Türkiye'deki mülteci krizi ve Dünya'daki mülteci krizi ile ilgili Türk Kızılay'ının yapmış olduğu çalışmalardan elde etmiş olduğu kazanımları bu anlamda paylaşmış olacağız. Kan bankacılığı ve toplumların afete hazırlanması, ulusal değerlerin finansal sürdürülebilirliğini bu anlamda sağlanması gibi pek çok konuda karşılıklı iş birliği çerçevelerimiz oluşacak. Önümüzdeki yılın başına kadar bu alanlarla ilgili karşılıklı görev güçleri oluşturarak gerek Moskova'da gerekse Türkiye'de ekipler yol haritalarını ve faaliyet planlarını netleştirecek. Bundan sonraki süreçte de yakın iş birliği ile ortak projelerimizi ortak uygulamalarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Ben mevkidaşım Mrs. Raisa Lukuttsova'ya buraya kadar teşriflerinden şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu'nun devlet ve toplum nezdinde yakınlaşmasına iki ulusal derneğin bu atacağı imzada katkı sağlayacak. Aynı zamanda iki ulusal derneğin dünyadaki acının, insan ızdırabının dindirilmesi ve çatışma bölgelerindeki sivillerin korunması ile insani yardım faaliyetlerinin daha geniş coğrafyalara ulaştırılabilmesi için de yeni bir pencere açacak” dedi. 

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Rusya Kızılhaçı Genel Başkanı Mrs. Raisa Lukuttsova düzenlenen iş birliği protokol defterini imzaladı.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal