Kısıtlamalar Ne Zaman Gevşetilecek?

Koronavirüsün ülkemizde ilk tespit edildiği 2020 Mart ayına yaklaşırken, Tablodaki rakamların düşmesi üzerine milyonlarca vatandaş kısıtlamaların ne zaman gevşetileceğini sormaya başlamıştı.

19.01.2021-19:08 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-19:16) Kısıtlamalar Ne Zaman Gevşetilecek?

Koronavirüs tablosunda günlük vaka sayısının sadece 2 ayda 30 binden 5 binlere gerilemesi ile salgına karşı alınan tedbirlerin ne zaman gevşetileceği siyaset kulislerinde çokça konuşulmaya başladı.

Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi için günlük vaka sayısının binin altına düşmesini ve aşılamada ikinci aşamaya geçilmesini savunuyor.

Tabloda binin altına düşecek rakamlardan sonra başlatılacak normalleşme süreci ise daha önce olduğu gibi adım adım gerçekleştirilecek. 

'SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINA DÜZENLEME GETİRİLECEK'

Rakamların düşmesiyle birlikte koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının düzenleme getirilecek esnetileceği,  öncelikle hafta içi 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının 23.00'e çekilebileceği konuşuluyor. Hafta sonu, 56 saat süren kısıtlamaların, gündüz için kaldırılması da gündemde.

'LOKANTALAR VE KAFELER MÜŞTERİ KABUL EDEBİLECEK'

Gevşetilecek tedbirlerin ikinci kademesinde ise Lokantalar ve kafelerin 'belli kurallara bağlı kalmak' kaydıyla müşteri kabul edebileceği belirtilirken, bu tarz mekanlara HES koduyla girilebilmesine dair  düzenleme yapılması bekleniyor.

Vaka sayısının düşmesine bağlı olarak hastanelerdeki yoğunluğun azalmasıyla daha önce ertelenen ameliyat ve tedavilerin kısa süre içinde yeniden başlatılması bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova yaptığı açıklamada, Kısıtlamalar gevşese de rehavete kapılmamalıyız, aşılamanın uygun bir şekilde devam etmesi durumunda bu yılın haziran ayından sonra rahatlayabileceğiz,  bu durum maskelerin atılacağı, kapalı ortamlarda bulunulacağı anlamına gelmiyor. 2022'de muhtemelen daha rahat olacağız' dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal