Malatya Valisi: Vaka Sayıları Artıyor

Malatya Valisi Aydın Baruş, açıklamasında, 'Lütfen vatandaşlarımız uyarılara dikkat etsinler. İlimizde halen yoğun bakım ve entübe hasta sayısını azaltamadık, aksine artıyor' ifadelerini kullandı.

23.09.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:33) Malatya Valisi: Vaka Sayıları Artıyor

Malatya Valisi Aydın Baruş, beraberinde İl Pandemi Kurulu mensuplarıyla beraber şehir merkezinde denetleme yaptı.

Çay bahçeleri, kafe ile iş yerlerine kontrol yapan Malatya Valisi Baruş, kafelerde masa ve sandalyelerin sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzenlenip düzenlenmediğini denetledi.

Baruş vile yanındakiler, esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ile hijyen konusunda uyardı.

Kontrolün sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Baruş, İçişleri Bakanlığının emriyle her hafta düzenli bir şekilde şehir genelinde yaptıkları kontrollere devam ettiklerini dile getirdi.

Baruş, hedeflerinin, tespit ettikleri eksikleri alakalılarla paylaşarak gereken önlemleri almalarını temin etmek olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

'Tedbirlere uyma noktasında büyük mesafe kat ettik. İnsanlarımız da bu hususa dikkat etmeye başladı. Özellikle oturdukları yerlerde yan yana oturmamaya ve sosyal mesafeye özen gösteriyorlar ama hala eksiklikleri olan esnafımız var.'

İş yeri sahiplerini uyardıklarını, uyarıları dikkate almayan şahıslara ise cezai işlem uygulayacaklarını belirten Vali Baruş, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

'Sokaklarda ve caddelerdeki kalabalığın önüne geçmek için polis, jandarma araçları ile cami hoparlörlerinden duyurularda bulunuyoruz. Lütfen, vatandaşlarımız uyarılara dikkat etsinler. İlimizde halen yoğun bakım ve entübe hasta sayısını azaltamadık, aksine artıyor. Hastaneye düştüğü zaman vatandaşlar 'keşke yapmasaydım' diyor ama oraya düştükten sonra geri dönmenin bir çaresi yok. Hastalığın kimin üzerinde ne gibi bir etki bıraktığına dair kesin tespiti de yok. Hastalık genç, yaşlı ayırmıyor. Şu an genç yaşta entübe, solunum cihazına bağlı yaşayan yoğun bakım hastalarımız var. Gençler 'bize bir şey olmaz' demesin. Özellikle gençler çok dikkat etsinler. Gençlerin ortalıkta fazla gereksiz yere dolaşması, evlerine bu hastalığı götürmelerine ve kronik hastalara bulaştırmalarına ve ölümlerine neden oluyor. Bu konuda tüm aileler duyarlılık göstermek zorunda. Lütfen uyarıları ciddiye alalım, mesele ciddidir. Kurallara uymazsak ilimizdeki bu salgını maalesef tasfiye edemeyiz.'

Baruş, pandemiden kurtulmanın çaresini aradıklarını, bu mücadelede en büyük destekçilerinin vatandaş olduğunu belirterek, 'Çok sayıda ekiple denetim yapıyoruz. Başarı, vatandaşlarımızın duyarlılığına bağlı. Bu duyarlılığı lütfen gösterelim. Artık aile, akraba, arkadaş ziyaretlerine son verelim. Kişisel temaslardan kaçınalım, sosyal temas zorunlu olduğu halde mutlaka maske kullansınlar. Maske kullanmayan kimseyle muhatap olmasınlar. Maske takmayan kişilerin iş yerine girmesinler. Bu kurullara uymayan kişileri uyaralım. Kalabalık ortamlar, maalesef hastalıkla mücadelede gerekli başarılı elde edememize neden oluyor. Onun için bir süre daha sabır gösterelim ve hep birlikte bu zorlu süreci birlikte aşalım.'diye konuştu.

Baruş, şehirde şu an 26 kişinin yurtlarda zorunlu karantina altında olduğunu söyledi.

Kamu kurumlarına giriş yaparken HES kodu uygulamasını da zorunlu olacağını belirten Vali Aydın Baruş, duyarlılık gösterilmesi durumunda vaka sayılarının azalacağını dile getirdi.

Kontrole İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Sağlık İl Müdürü Recep Bentli ile başla görevliler de katılım sağladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal