Kış Lastiği Uygulamasına Geçiliyor!

Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim koşullarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu hale gelecek.

16.11.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-09:39)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim koşullarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu hale getirilecek.

Araçların denetimi, Bakanlığın görevlendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından gerçekleşecek.

Kuralları ihlal eden araç kullanıcılarına 625 lira ceza verilecek. Kış lastiği kullnmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı kapsamında 1 Ocak 2020 itibarıyla yenilenecek.

Bunun sonucu olarak, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği uygulamasına geçecek. Ekipler, bu yıl da önelem almadan yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun kar lastiği takmayan araçların yola devam etmelerini engelleyecek.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal