Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Son günlerde etkisini göstermeye başlayan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle, Kayseri ve Sivas'ta 2 kişi hayatını kaybetti.

04.06.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-10:36) Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Coronavirüs salgınının etkisi henüz geçmemişken, son günlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı yeniden ortaya çıktı. Ülkemizde art arda KKKA vakaları görülmeye başladı. Son olarak, Yozgat'ta çobanlık yapan Afgan uyruklu Rahmetullah Kadiri'yi (22) kene ısırdı. Bir süre sonra rahatsızlanan Kadiri, Yozgat Şehir Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Rahmetullah Kadiri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Kazankaya köyünde yaşayan 68 yaşındaki Ömer Çekerek, ısıran keneyi çıkardı. Yaşlı adam bir süre sonra rahatsızlanırken, yakınları tarafından Çekerek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağırlaşan Ömer Çekerek, sevk edildiği Kayseri Şehir Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan, 7 ilde daha KKKA vakalarına rastlandı. Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl, Erzincan ve son olarak Tokat'ta vaka görüldüğü belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal