Kırgızistan, FETÖ Konusundaki Sessizliğini Bozdu: İşbirliğine Hazırız

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov, FETÖ konusunda Türkiye ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

10.04.2018-22:39 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-22:29) Kırgızistan, FETÖ Konusundaki Sessizliğini Bozdu: İşbirliğine Hazırız

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov, FETÖ konusunda Türkiye’yle mevcut ikili anlaşmalar gereğince işbirliği yaptıklarını ve bu işbirliğini devam ettirmeye hazır olduklarını söyledi.

Büyükelçi Junusov, FETÖ'yle mücadele konusunda, "Bu konuda işbirliği yapacağız. Bu yalnızca Türkiye değil Kırgızistan'ın da güvenliği. Bu hususta Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz. Başvurular var. Yeni bir haber çıkınca bizimle paylaşıyorlar. Bakanlıklarımız arasında özel nota değişimi yapılıyor" diye açıkladı.

"MAHKEME KARARI LAZIM"

FETÖ'ye karşı mücadele hususunda Türkiye'nin görüşlerini paylaştıklarını ve bu doğrultudaki işbirliğinin ikili güvenlik anlaşmalarına dayandığını söyleyen Kırgız Büyükelçi, "Ama harekete geçebilmemiz açısından hukuki kanıtlara ihtiyacımız var. Bize gönderilen isimler var, bu isimlerle alakalı gerçekten de mahkeme kararları var mı? Bu kararların bize sunulması gerekir" diye konuştu.

"MAARİF VAKFI DA KIRGIZİSTAN'DA BENZER OKULLAR AÇACAK"

Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov'un Ankara ziyareti esnasında Bişkek'in Türk eğitim kurumu Maarif Vakfı ile işbirliği hususunun gündeme geldiğini söyleyen Junusov, "Bu kararı destekliyoruz. Onların Kırgızistan'da eski Sebat, şimdiki Sapat liseleri gibi devam edebilmesi için, lisansın çıkarılması için yardımcı olacağız. Maarif de Kırgızistan'da benzer liseler açacak" ifadelerini kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal