Kimlik Soran Polislerden Kimlik İstediği İçin Kötü Muamele Gören Öğretmene 20 Bin Lira Tazminat Ödenecek

Anayasa Mahkemesi, kendisine kimlik soran polislerden kimliklerini göstermesini isteyen ve bu nedenle polislerin kötü muamelesine maruz kalan öğretmeni haklı buldu. Mahkeme, öğretmene 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

30.04.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-11:23) Kimlik Soran Polislerden Kimlik İstediği İçin Kötü Muamele Gören Öğretmene 20 Bin Lira Tazminat Ödenecek

Anayasa Mahkemesi (AYM), kendisine kimlik soran 4 sivil polisten kimlik göstermesini talep edince kötü muamele gördüğünü iddia eden öğretmen Mehmet U.'nun bireysel başvurusunu karara bağladı. AYM, polis memurlarının hukuka aykırı kuvvet kullandığına karar vererek, Anayasa'nın 17'nci maddesinde güvence altına alınan "İnsan Haysiyetiyle Bağdaşmayan Muamele Yasağı"ının ihlal edildiğine, ihlalin ortadan kaldırılması için tekrar yargılama yapılmasına, Mehmet U.'ya 20 bin lira tazminat verilmesine karar verdi.

Olay, 5 Temmuz 2014 tarihinde Konya'da Alaeddin Caddesi'nde oldu. Sivil polis memurları M.D., İ.P., A.Ç ve M.A.H., öne sürülene göre, şüphe üzerine cadde kenarında bekleyen öğretmen Mehmet U.'dan kimliğini göstermesini talep etti. Mehmet U. da polislerden kimlik göstermesini isteyince aralarında tartışma çıktı. Bu esnada yanlarına gelen Mehmet U.'nun eşi M.U. da olay anını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

AYM, ÖĞRETMENİ HAKLI BULDU

Başvuru, bu ayın başında karara bağlandı. Yüksek Mahkeme, polis memurları M.D., İ.P., A.Ç ve M.A.H.'nin hukuka aykırı kuvvet kullandığına karar vererek, Anayasa'nın 17'nci maddesinde güvence altına alınan 'İnsan Haysiyetiyle Bağdaşmayan Muamele Yasağı'nın ihlal edildiğine, ihlalin ortadan kaldırılması için tekrar yargılama yapılmasına ve Mehmet U.'ya 20 bin lira tazminat verilmesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal