Kimlik Doğrulama Sisteminde Yeni Güvenlik Uygulaması

Kimlik doğrulama sistemine yeni düzenleme getirildi. Söz konusu düzenlemeye göre katılımcıların özel bilgileri yalnızca sistem üzerinden doğrulanacak.

30.06.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-10:56) Kimlik Doğrulama Sisteminde Yeni Güvenlik Uygulaması

Bankaların kullandığı bilgi yönetim sistemi, elektronik bankacılık hizmetlerine ilişkin esasları temel alan ve kimlik doğrulamada eski yöntemleri kaldıran yönetmeliğin birinci ayağı 1 Temmuz'da yürürlüğe dahil oluyor.

Söz konusu düzenlemeye göre, çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcileri üzerinden anne kızlık soyadı başta olmak üzere kimlik bilgileri üzerinden yapılan doğrulama kaldırılacak. Elektronik kimlik kartları ve pin numaraları işlemlerde tekin tutulacak. ATM’lerden de bu kartlarla işlem gerçekleşecek.

Bu düzenlemeye göre katılımcılara gönderilen SMS ve e-postalar doğrulanmış olarak adreslere yollanacak.  Bankaların doğrulamadığı telefonlara, e-postalara hiçbir şekilde mesaj yollanmayacak. Müşteriye ekstre gönderimi sürecek.

Özel bilgileri doğrulama yalnızca sistem üzerinden yapılabilecek
Bu düzenlemeye göre özel bilgiler doğrulama sadece sistem üzerinden otomatik gerçekleşecek. Elektronik kimlik kartları ve pin numaraları bankacılık işlemlerinde kullanılabilecek. Öte yandan ATM'lerden de bu kartlarla işlem yapılacak. Tüketiciler mobil işlemlerden, internetten isterlerse kendisine işlem limitleme opsiyonu koyabilecek.

EKSTRE GÖNDERİM DEVAM EDECEK
Dolandırıcılık, siber saldırıyı engellemek için tek kullanımlık şifreler konusunda önlemler çoğaltılıyor.  Banka tarafından kontrol edilmeyen, doğrulanmayan ve hiçbir telefon ve mail adresiyle bilgi paylaşımında bulunulmayacak. Yeni dönemde müşteriye ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin gönderimi sürecek.

Yeni elektronik kimlikler ve pin numaraları ile artık bankacılık işlemleri gerçekleşecek.

Söz konusu yeni düzenlemeler tam olarak şöyledir:
* Çağrı merkezleri artık anne kızlık soyadını sormayacak
* Müşteri temsilcileri güvenlik için doğrulama yapmayacak
* SMS, e-postalar teyitli numara, adreslere gönderilecek
* Müşteriye ekstre gönderimi devam edecek
* Sözleşmeyi imzalamayan arama motorlarına reklam verilmeyecek
* Bilgi, vergi güvenliğinden yönetim kurulları doğrudan sorumlu olacak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal