'Kim Asıl Dost, Kim Düşman Şimdi Anlayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ’a karşı Türkiye’yi zor durumda bırakmak için Rakka’ya müdahalenin ertelendiğini, Musul’a ise operasyonun başlatıldığını söyledi.

07.01.2017-08:57 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 'Kim Asıl Dost, Kim Düşman Şimdi Anlayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Suriye ve Irak'taki ateşi ülkemize taşımak isteyenler, biz dikkatli durursak emellerine ulaşamayacaktır" dedi. Terörün kökünü kurutmak istiyorsak, kimden gelirse gelsin, terör eylemlerinin lanetlenmesi, bunlara karşı ilkeli ve tutarlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bazı olaylar karşısındaki tavrını, teröristin kimliğine ve ideolojisine bakarak belirliyor. Babamızın oğlu olsa, eğer vatan haini ise bunu bizim hemen duyurmamız, bildirmemiz lazım" dedi.

ABD'li bir generalin "DEAŞ'ı biz kurduk" açıklamasına da dikkat çeken Erdoğan, "Ben söylemiyorum, Amerikalı general söylüyor. Ve endişelerimizde ne kadar haklı çıktığımızı anlıyorum. İşte PYD, YPG, bunların arkasında kim var? Bu silahları kimler veriyor? Bunların hepsini de tescilli olarak muhataplarıma söyledim, kendilerine söyledim" diye konuştu.

'BİZİM İÇİN ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR'
"Biz müdahale edince Irak'ın egemenlik hakkı denilerek sahadan çıkarılmak istendik. Sırf Türkiye'yi güç duruma düşürmek için Musul operasyonunu başlattılar, sonra yavaşlattılar. Rakka operasyonunu ertelediler. Niye erteliyorsunuz, DEAŞ orada. Halbuki plan tüm bu operasyonların birlikte yürütülmesiydi. Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı, planları değiştirdiler. Bizim için artık ok yaydan çıkmıştır. El Bab'ı da, Menbiç'i de, diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyene kadar durmayacağız. Müttefik dediğimiz ülkeler bu süreçte bize destek verirse, dost olduklarını anlarız. Destek vermezlerse kendi imkanlarımız ile yola devam ederiz." Kaynak:AA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal