Kilise Temel Atma Töreninde Besmele Çekilir Mi?

Süryani Kilisesinin temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenini besmele ile yapması doğru muydu? Haber365'te yayınlanan Analiz ve Akış programında Halit Emre Aydın ve Furkan Hasdemir ‘kilise temel atma töreninde besmele’ konusuna değiniyor.

09.08.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-15:42)

Süryani Kilisesinin temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenini besmele ile yapması doğru muydu? Haber365'te yayınlanan Analiz ve Akış programında Halit Emre Aydın ve Furkan Hasdemir ‘kilise temel atma töreninde besmele’ konusuna değiniyor.

KİLİSE TEMELİNİN BESMELE İLE ATILMASI

Furkan Emre Hasdemir: Geçtiğimiz günlerde Süryani Kilisesinin temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ya Allah Bismillah diyerek açılış yaptı. Bu da inanılmaz şekilde tartışmaya neden oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Halit Emre Aydın: 2 yada 3 hafta önce Cumhurbaşkanının kıyafetinin paçalarının kirlenmemesi için galoş takmasını da eleştirdiler. Cumhurbaşkanı kendi eylemini her işe Bismillah ile başlamak prensibinden yola çıkarak Ya Allah Bismillah diyerek yaptı. Oradaki temel atılan şeyle bir ilgisi yok ki! Cumhurbaşkanı bir Müslüman olarak yaptığı eylemin başlangıcında besmele çekti. Toplumun bir kesiminin bir ihtiyacının karşılanması üzerine yapılan bir imar çalışması ve Cumhurbaşkanımızda temel atıyor. 

Furkan Emre Hasdemir: Cumhurbaşakanının galoş giymesi ile kilise açılışında besmele çekme meselesini eleştiren zihniyetle heykel açarken çoşkuyla heykel açtığını söyleyen zihniyet aynı. Bu konuyla ilgili olarak muhalefet konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Kuvvetli bir muhalefet aslında hükümetinde kuvvetli olmasına neden olur. Bu muhalefet sığlığı ile nereye kadar gidebiliriz? 

Halit Emre Aydın: Muhalefet güçlü olsa doğru bir şekilde eleştiriyor olsa, muhalefet iktidarı doğru noktalardan yakalasa,muhakkak da iktidarda kendine daha fazla çekidüzen verir. Keşke bizim muhalefet liderlerimiz vatanın, milletin ve devletin çıkarlarını AK Partinin çıkarları gibi görmeseler de eleştirilerini daha doğru bir düzlemde yapsalar hükümette keşke bu nokta itibariyle kendini eleştirebilen bir noktaya varsa. 

Furkan Emre Hasdemir: Son belediye seçimlerinden sonra muhalefet belediyelerinin gündeme geliş şekillerine baktığımız zaman torpil ya da heykel açılışları ile gündeme geldiler. Sizce muhalefete bir umutla oy verenler biz oy verdik ama değişen bir şey yok diyorlar mıdır? 

Halit Emre Aydın: Muhalefete oy veren insanlar günün sonunda pişman olacaklar. CHP'li yönetim pişmanlıktır. Bu CHP'li arkadaşalarımın beyanıdır. Burada asıl soru şu; AK Parti neyi eksik yapıyor? Neyi anlatamıyor? Bence AK Partililer bu soruyu sorsunlar kendilerine.

Furkan Emre Hasdemir: Bu soruyu size sorsam üç maddede açıklarsanız ne dersiniz?

Halit Emre Aydın: Bir İletişim, iki yerel düzlemde üst yönetimin yanlış yönlendiriliyor olması. Üçüncüsü AK Partinin on yedi sene geçmesine rağmen bir takım hassasiyetler noktasında hala kendini yeterince ispatlayamamış olması. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal