Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete Şaşırtan Destek: Mücadeleye İnanıyoruz

Uluslararası Suriye Konferansı açılışında söz alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Suriye topraklarında olmasını destekleyerek, "Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak için Suriye topraklarında sürdürdüğü terörle mücadeleye inanıyoruz." diye konuştu.

28.09.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-12:15)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'Suriye'de Barışa Açılan Kapı' teması ile düzenlediği Uluslararası Suriye Konferansı açılışında kürsüye çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen "Suriye'de Barışa Açılan Kapı - Uluslararası Suriye Konferansı" başladı. Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın yaptığı konferansa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

KONFERANSIN AMACI TÜRKİYE VE SURİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ ONARMAK

"Mart 2011'de Suriye'de iç karışıklarla başlayan daha sonra ülke geneline yayılan ve dış müdahalelerin de etkisiyle derinleşen iç savaş kısa sürede küresel ölçekte büyük bir insani felakete dönüştü.

Türkiye bölgemizdeki bu yangını söndürebilecek kapasiteye sahip. Güçlü ve itibarlı bir bölge ülkesi iken uygulanan yanlış Suriye politikaları ile komşularımızdaki yangının büyümesine neden oldu. Ve bu yangın hiç tereddütsüz doğrudan Türkiye'yi de etkiledi.

İşte bu konferans bölgedeki yangını söndürme istek ve niyetimizin, Türkiye ve Suriye arasındaki tarihsel bağlara ve kardeşliğe verdiğimiz önemin, bölgemizin huzur ve refahına katkı yapma çabamızın ve her şeyden önemlisi Türkiye'nin dış politikasının yeniden barışçıl temeller üzerinde yükselmesine yönelik özlemimizin bir çabasıdır.

CHP olarak bu konferansta Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkileri onarmak için Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana attığımız adımlara bir yenisi ekliyoruz.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN SURİYE'DE OLMASINA DESTEK VERDİ

"Suriye anayasasını yazacak bir Anayasa Komitesi'ni not ediyor yeni anayasanın Suriye halkının geleceğini aydınlatmasını diliyoruz. Anayasa Komitesi Suriye yönetiminin muhalefet yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 1520 kişilik bir komitedir. Bu komite Suriye halkının ortak çıkarlarına ilişkin ortak mutabakat çıkarması beklenir. Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vermesi gerektiğini savunuyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız Suriye halkının olmalıdır."

"İdlib'deki gelişmeler son derece kaygı vericidir. On binlerce teröristin Türkiye'ye sızma olasılığı ülkemiz için ciddi bir tehdittir. Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak için Suriye topraklarında sürdürdüğü terörle mücadeleye inanıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal