Kılıçdaroğlu'na Yumruk Atan Şahıs Şehidin Akrabasıymış

İçişleri Bakanı Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasıyla ilgili "Bu üzücü hadise meydana geldiği andan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma ortaya koydu." dedi.

22.04.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-13:47) Kılıçdaroğlu'na Yumruk Atan Şahıs Şehidin Akrabasıymış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğraması sonrasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Soylu, "Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık. Dışarıdan kaynaklı provokasyon iddiası doğrulanmadı." diye konuştu.

“9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Cenaze töreni için aldıkları güvenlik önlemlerini anlatan Soylu “Saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 8 kişiyle birlikte saldırıyı gerçekleştiren şehit yakını da gözaltına alınmıştır. 9 kişi gözaltına alınmıştır.” dedi. Soylu, gözaltına alınanların tamamının Akkuzulu köyü sakini olduğunu söyledi.

Kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Soylu, provokasyon iddiaları için ise “Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık” dedi. Soylu saldırıyı gerçekleştirenlerin şehidin yakınları olduğunu kaydetti.

“BUNDAN SİYASİ RANT ÇIKARMAK TEHLİKELİ VE YANLIŞ”

Bakan Soylu “Organize bir provokasyon yok. Bundan siyasi rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır. Bilerek o köyün insanlarına yapılan hakaretler kabul edilebilir değil.” dedi. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun cenaze katılacağı bilgisinin güvenlik güçleriyle paylaşılmadığı belirtti ve “CHP’nin HDP ile olan teması, kendilerinin ayrıştırmayan politikaları kamuoyunun önünde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

“KÜFÜR EDİLDİ”

Kendisine CHP Genel Merkezi önünde toplananlar tarafından küfür edildiğini belirten Süleyman Soylu, CHP’nin olayı siyasi bir ranta çevirmeye çalıştığını söyledi.

İSTİFA ÇAĞRILARINA CEVAP

İstifa çağrılarını da anımsatan ve “Bunu takdir edecek olan ne Kılıçdaroğlu’dur ne de avanesidir. Bunu takdir edecek olan sayın Cumhurbaşkanımızdır” diyen Soylu sözlerini şöyle sürdürdü “Herkes PKK terörü karşısında tavrını almak, safını belli etmek zorundadır. İkircikli tutumlar, millet tarafından kayıt altına alınmaktadır. Seçim bitmiş ve yeni bir dönem başlamıştır. Terörle mücadelemiz sürecektir. Hiç kimse PKK’nın siyasi kolu HDP ile yaptığı ortaklığı ve PKK’ya alan açtığını unutturmaya çalışmasın. Herkes PKK karşısında safını belli etmelidir”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal