Kılıçdaroğlu'na Adalet Protestosu! Yürüyüşe Başladı

CHP'li Bakırköy Belediyesi ve Adalar Belediyesi hakkında yaptığı haberlerde bulunan karikatür nedeni ile, belediye başkanlarının şikayeti üzerine hapis ve para cezası verilen gazeteci Murat Başbay, CHP Genel Merkezi'ne kadar sürecek 'Herkes için Adalet' yürüyüşüne başladı.

01.11.2018-08:57 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-08:48) Kılıçdaroğlu'na Adalet Protestosu! Yürüyüşe Başladı

Hakkında 50 suç duyurusu olduğunu ve 13 davanın halihazırda sürdüğünü ifade eden Başbay, haberleri paylaştığı interten sitesinin iki kez yayın durdurma cezası aldığını, iki haberi nedeni ile hapis ve para cezası aldığını belirtti.

Başbay şöyle devam etti: 'İşin en trajikomik yanı ise, haberlerin içeriğinden değil de kullandığımız karikatür nedeni ile yargılanıyorum. Hiçbir siyasi destek almadan, yalnızca 'Adalet'in herkes için bir gün lazım olacağını anlatmak gayesiyle başladığım yürüyüşümü CHP Genel Merkezi önünde bitireceğim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan gelirken yanında getirdiği eksik 'Adalet' anlayışını geri götürüp kendisine vereceğim. Bir kesim için değil, herkes için adalet diyorum. 'Karikatür nedeni ile bir gazeteci hakkında 50 suç duyurusu yapılamaz, 12 dava açılamaz' diyorum. 'Bir gazeteciye karikatür yüzünden 1 yıl 2 ay 14 gün hapis cezası verilemez' diyorum. 'Bir gazeteciye bin 740 TL para cezası verdirmek ve ardından basın özgürlüğünü savunmak çok komik oluyor' diyorum' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal