Kılıçdaroğlu'dan 'Türkiye Yalnız Kalıyor' Açıklaması

Almanya'nın Doğu Akdeniz için 'masaya oturalım' kararı ve BM'nin Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırları anlaşmasını tescillendirmesinin ardından ''Türkiye, en haklı olduğu konularda bile yalnız kalıyor.'' diyen Kılıçdaroğlu, gündeme ters düştü.

03.10.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-16:02) Kılıçdaroğlu'dan 'Türkiye Yalnız Kalıyor' Açıklaması

Türkiye'nin dış politikada yalnızlaştığını söyleyerek, ''Türkiye, en haklı olduğu konularda bile yalnız kalıyor.'' açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın 'masaya oturalım' çağrısını veya BM'nin Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırları anlaşmasını tescillendirmesini göremedi.

Yeniçağ'a açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin tek kaldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Pakistan'ın 'Tek millet 3 devlet' açıklaması yapacağını da öngöremedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ifadelerinin devamı şöyledir: 

''Türkiye, en haklı olduğu konularda bile yalnız kalıyor. Türkiye güçlü bir birikime sahip bir ülkedir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki haklarının korunması için her türlü katkıyı vermeye hazırız.

TBMM mutlaka bu süreçle ilgili bilgilendirilmelidir. TBMM sürecin paydaşı olduğunda, Erdoğan da dışarıya karşı daha güçlü hale gelecektir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal