Kılıçdaroğlu, Yeniden CHP Genel Başkanı Seçildi

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1251 delegenin oyu ile 6. kez Genel Başkan seçildi.

25.07.2020-19:21 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-19:36) Kılıçdaroğlu, Yeniden CHP Genel Başkanı Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37’nci Olağan Kurultayı Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştiriliyor. CHP'nin mevcut genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için yeterli imzayı toplayabilen tek aday oldu. Aday adaylıklarını açıklayan Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman ise yeterli imzaya ulaşamadı.

Seçime tek aday olarak katılan Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegeden 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada, "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" sözünü yenileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz ama hepimiz ikinci yüzyıla girerken bu beyannamenin altına imza attık. Tarihsel bir sorumluluğu hep beraber üstlendik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedik. Biz yine çok ama çok önemli bir söz verdik. 2023'te cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında cumhuriyeti taçlandıracağız dedik."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal