Kılıçdaroğlu İl Başkanlarını Uyardı

Cumhuriyet Halk Paritisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin savunulması konusunda öncünün Cumhuriyet Halk Paritisi olduğunu ifade ederek, "Ezberlerini bozduk. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok" ifadelerini kullandı

28.04.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-11:58) Kılıçdaroğlu İl Başkanlarını Uyardı

Kayseri’nin cazibe merkezi olmasını heyecanla izledik. İşsizlik Anadolu’nun nasıl her kentinde varsa Kayseri’de de var. Ülkenin 5 temel sorunu var. Bunlar Eğitim, Dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi. Bu 5 sorun iç içe geçen sorunlardır. Dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu özetle şu başlıkları kullandı

EĞİTİM

Türkiye'nin gündeminde olan birinci sorun eğitim sorunudur. diyen Kılıçdaroğlu 16 yılda 14 kez eğitim politikasını değiştiren bir ülke var mıdır? Bizim çocuklarımız kobay mı, denek mi? 16 yılda 14 sefer strateji değiştiriyorsan ne olacak bu çocuklar? Çocuğumuza bakın, hangi liseye gideceğini, hangi sınava gireceğini bilmiyor. Dedi.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikamız dışardan yönetiliyor. Dış politikada egemen devletlerin talimatıyla hareket edilmez. Dış politikada Türkiye’yi felakete sürüklediler. Eskiden hepsi dostumuzdu şimdi dostumuz yok.

TOPLUMSAL BARIŞ

2002'de terör yoktu. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset kime ne fayda getirir? Türkiye'nin bütünlüğünden yanaysanız bunlara oy vermeyceksiniz diyeceksiniz. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden ayrışmayı bunlar getirdi. İfadelerini kullandı.

DEMOKRASİ

Dünya haritasına bir bakalım. Demokrasinin geliştiği ülkeler ve tek adamların olduğu ülkeler.

15 VEKİL YANITI

Demokrasiye karşı kumpas kuruyorlardı. Partileri acaba nasıl bir dümen çeviririz de seçime sokmayız diye düşünmüşlerdi. 15 milletvekiline gidin kardeşim bu kumpası bozun dedik. Yaparız Recep Bey yaparız gözlerinden öpüyorum onları. Sen demokrasiyi bilmezsin. Demokrasinin 'D'sinden dersini almamış." Yönünde açıklamalar yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal