Kılıçdaroğlu 15 Temmuz Ruhunu Anlayamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz kararı tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu, Meclis'teki 15 Temmuz törenine katılmayacaklarını açıkladı.

14.07.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-15:30) Kılıçdaroğlu 15 Temmuz Ruhunu Anlayamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri yaptığı açıklamada, Meclis'te düzenlenecek olan 15 Temmuz törenine katılmayacağını belirtti ve 'Meclis’te daha önce özel oturum yapılıyordu. Partiler konuşuyordu. Bunun olmaması için şimdi oturum yapmıyorlar. Bu doğru değil.' dedi.

Kılıçdaroğlu'na 'Kovid testi zorunluluğu nedeniyle mi katılmıyor musunuz?' sorusu yönetildi. Bu soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, 'Hayır hayır. O gün Meclis'te kim varsa, kim gelip direndiyse onlara asıl söz verilmeliydi. Bizim 15 arkadaşımız o gün buradaydı.' ifadelerini kullandı.

AKŞENER TÖRENE KATILCAK

Törene katılacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise test yaptırdığı öğrenildi.

MECLİS'İN 15 TEMMUZ PROGRAMI

TBMM’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma töreni yapılacak. Bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop bir konuşma yapacak.

BAZI PARTİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Meclis'teki tören için tüm siyasi parti gruplarına davet yapıldı. Daha sonra gruplar aranarak Cumhurbaşkanlığı talebi doğrultusunda törene katılacakların koronavirüs testi yaptırması istendiği aktarıldı. 

Bu talep sonrası bazı siyasi partiler tepki gösterdi ve törene katılmayacaklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal