Kesilen Köprü Cezaları Ne Zaman İade Edilecek? Kesilen Köprü Cezaları Nasıl Geri İade Edilecek?

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, köprü geçiş cezası köprü geçiş cezalarının affedileceğini duyurmuştu. Peki Kesilen Köprü Cezaları Ne Zaman ve Nasıl Geri İade Edilecek? Sorunun cevabını sizler için araştırdık…

30.01.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-17:41) Kesilen Köprü Cezaları Ne Zaman İade Edilecek? Kesilen Köprü Cezaları Nasıl Geri İade Edilecek?

Köprü geçiş cezası mağdurlarıyla bir görüşme yapan TBMM Başkanı Yıldırım, kanunda gerçekleştirilecek yeni düzenlemeyle köprü geçiş cezalarının affedileceğini ve mağduriyetlerin giderileceğini belirtmişti. Binali Yıldırım yaptı açıklama “6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde ekleyerek bu işi kökünden çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne dek olan tüm cezaların affedilmesi, birinci iş bu. İkincisi, dava açılmış ise bu davaların düşmesi, feragat edeceksiniz. Yani cezalar iptal edilince davalardan feragat edilecek. Ödemiş olanların da mart sonuna dek müracaatları durumunda ödedikleri para geri verilecek. İnşallah bu ve buna benzer problemleri bir daha yaşamayız” ifadelerini kullanmıştı.

Binali Yıldırım nasıl iade edileceği konusunda ki açıklamasında ise “İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. Ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek.” dedi.

Kesilen Köprü Cezaları Nasıl İade Edilecek?

Kesilen Köprü Cezalarının iadesi için mağdurların başvurularını vergi dairelerinden temin edilecek olan başvuru dilekçesi ile 28.02.2019 tarihine kadar yapılabilecek. 29.03.2019 tarihinde ise başvuru  sonuçlandırılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal