Kerç Boğazı'ndaki Faciada 4 Türk Hayatını Kaybetti

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kerç Boğazı'nda meydana gelen gemi yangınında 4 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi, 8 Türk vatandaşı ise kurtarıldı.

23.01.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-10:31) Kerç Boğazı'ndaki Faciada 4 Türk Hayatını Kaybetti

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kerç Boğazı'nda Tanzanya bayraklı iki gemide meydana gelen yangında hayatını kaybeden 14 kişiden 4'ünün Türk olduğu ve 4 Türk mürettebatın da kayıp listesinde bulunduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada 8 Türk mürettebatın ise kurtarıldığı belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kerç Boğazı'nda meydana gelen yangın hakkında Dışişleri Bakanlığı, Türk mürettebatın durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede kazada 8 Türk mürettebatın kurtarıldığı açıklanarak:

'Kerç Boğazı yakınlarında 21 Ocak 2019 tarihinde, Maestro ve Candy adlı Tanzanya bayraklı iki gemide meydana gelen yangın felaketinde, aralarında vatandaşlarımızın da bulunduğu her iki gemi mürettebatından hayatını kaybedenler olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

4 TÜRK VATANDAŞI YAŞAMINI YİTİRDİ

Kazanın haber alındığı ilk andan itibaren, yakından takip edilen olayda, ilk belirlemelere göre toplam 16 Türk mürettebattan 8'i kurtarılmış, 4´ü ise vefat etmiştir. Kayıp olan 4 vatandaşımız için ise arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Bu elim kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Diğer taraftan, müteveffaların cenazelerinin en kısa sürede ülkemize getirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal