Kendisi Vuran Eski Eşi Serbest Kaldı, Gözyaşları İçinde Tepki Gösterdi

Eski eşi tarafından tabanca ile vurulan bir çocuk annesi kadın, kendisini vuran eski eşinin 1.5 ay sonra denetimle serbest kalmasının ardından gözyaşları içinde kaldı. Kadın, "Ben öldükten sonra mı adalet yerini bulacak." dedi.

08.05.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-16:12)

Olay, Konyaaltı ilçesinde 21 Mart tarihinde yaşandı. 41 yaşındaki Çiğdem Bal, 5 yıl önce ayrıldığı eşi D.K. (43) tarafından tabancayla sağ kasığından vuruldu. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan kadın tedavisinin ardından taburcu olurken, kurşunun sağ kasığından girip çıkması nedeniyle his kaybı yaşadı. Koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyebilen kadın, sağlık sektöründeki işini de kaybetti. Kendisine bunları yapan eski eşinin birkaç gün önce Antalya Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada denetimli serbestlikle bırakıldığını öğrenen kadın, şaşkınlığını gizleyemedi. Olaya tepki gösteren kadın, adaletin yerini bulmasını istedi.

Yaşadığı olayı anlatan Bal, "Elinde silah vardı. Benim, 'yapma' dememe kalmadı silahı direkt vücuduma yöneltti ve daha sonra bacağıma sıktı. 'Bu iş burada bitmeyecek, bununla kalmayacak' diyerek bana baktı ve kaçarak gitti. Ben zaten acımdan dolayı ne yaptığımı bilmiyordum. Çevredeki insanlar ambulansı aramış ve beni hastaneye kaldırdılar." dedi. 

"ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR"

Ayağında hissin olmadığını belirten Bal, "Bunların üzerine dün duruşmamız vardı. Duruşma bittikten sonra avukatımı aradım. Sanığın denetimli serbestlikle serbest bırakıldığını söyledi ve ben çok yıkıldım. Bu acımla beraber gerçekten psikolojim çok bozuldu. Ben en azından ifadem alındıktan sonra tutuklu kalır diye düşündüm. İlk duruşmada serbest bırakıldı. Elini kolunu sallayarak geziyor." ifadelerini kullandı.

"KADINA ŞİDDET OLAYI BU"

Böyle bir karar beklemediğini de ifade eden kadın, "Sonunda kadına şiddet olayı bu. Cinayete teşebbüsle yargılanacağını düşünürken serbest bırakılması beni çok yıktı. Sonuçta bir tane evladımla yaşıyorum ve ben korkuyorum. Yetkililere sesleniyorum, lütfen gereken yapılsın. Ben maddi, manevi her şeyimden oldum. Psikolojim bozuldu. Ben zaten dışarıya çıkmıyordum, şu an hiç çıkamıyorum." şeklinde konuştu.

"BU KADAR ÇABUK SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMEDİM"

Açıklamalarına devam eden Bal, "Bu kadar çabuk serbest bırakılmasını istemedim. En azından bir ceza alırsa şu ağrılarımın, çektiğim acının birazcık hafifleyeceğini düşünüyordum. İkinci kez yıkıldım. Hastaneye gitmem gerek, bunun için bile tedirgin oluyorum. Çünkü bu insan bana, 'Bu burada bitmeyecek' dedi. Bunu göze alarak serbest bırakılması çok canımı yaktı. 5 ay içerisinde beni tekrardan bulup yarım kalan işini tamamlamayacağının garantisini kim verebilir? Ben öldükten sonra mı adalet yerini bulacak." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal