Kenan Evren'in Adı Askeri Kışlada Yer Alıyor

Bu darbecinin rütbeleri sökülmedi mi? Mahkeme tarafından suçlu olduğu kararı verilmedi mi? Bu kışlanın tabelası ne zaman indirilecek.

12.09.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-12:17) Kenan Evren'in Adı Askeri Kışlada Yer Alıyor

12 Eylü 1980 askeri kanlı darbesinin etkileri Türkiye'de hala devam ederken darbeci ve katil Kenan Evren'in adı sokaklarda, kışlalarda geçmeye devam ediyor. Darbeci Kenan Evren'in rütbeleri sökülmesine rağmen bu durum hiçte iç açıcı gözükmüyor.

AK Parti hükümetinin yaptığı yasal değişikliklerden sonra yargılanan katil cuntacı general suçlu bulunmuş ve rütbeleri sökülüştü. Ancak yaşı ve sağlığı el vermediği için hapse atılmamıştı. Mahkeme'nin katil Kenan Evren'i mahkum etmesinden bir süre sonra katil general öldü. 

Darbeci katil generalin rütbesinin sökülmesi ve anayasayı askıya almasından dolayı suçunun sabit olduğu mahkeme tarafından hükme bağlandıktan sonra, Türkiye hala bu generalin izlerini taşıyor.

Bu durumun üzerine Küçükyalı İstanbul'da yer alan Evren kışlasının hala aynı isimde kalması görenleride şaşkına çeviriyor.

Anayasayı ihlal eden katil ve darbeci olduğu mahkemece karar altına alınan Kenan Evren gibi, anayasayı ihlale teşebbüs eden bir diğer terörist ABdullah Öçcalan'ın adınınHDP'li belediyeler tarafından herhangi bir sokağa verilmesi karşısında kamuoyunun ve devletin tepkisi merak ediliyor.

Myüzlerce masum insanı işkence ve idamla öldürten kenan evren, bir milyondan fazla vatandaşı da işkenceli sorgulardan geçirmişti. Ve hem hükümet hem de İçişileri Bakanlığının bu katil generalin ismini kamuya açık alanlardan kaldırılması şaşkınlıkla karşılanıyor

İstanbul'da Kenan Evren ismiyle anılan bazı noktalar:


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal