Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Filistin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Konuşma sırasında Filistinde yaşanan olayları ele aldı.

15.05.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-14:36) Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Filistin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısı İsrail askerlerinin ateş açması sebebiyle hayatını kaybeden Filistin halkı için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Grup toplantısının yapıldığı salonunda Filistin bayrakları sallandı.

YAPILAN KATLİAMDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında İsrail’in kanlı saldırısı ile ilgili şu ifadeleri kullandı. ‘’Filistin halkına yapılan katliamdır, zulümdür. Açıkça bunu kınıyoruz. Bekliyouz ki bütün dünya bu konuda ayağa kalksın. Amerika Birleşik Devletleri'nde sorunlarını çözemeyen bir başkan, bu kararı aldı. Tel Aviv'den Kudüs'e Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliği taşındı. Gönül isterdi ki, Donald Trump bu yetkiyi kullanmasın. Ortadoğu'nun kan gölü olmasına teşvik ediyorsunuz. Bu bağlamda 3 günlük yas ilan edildi, bu karar doğrudur. Türkiye'nin yas tutması kadar doğru bir şey yoktur. Her Filistinli kendi toprağı için mücadele ediyor, her Türk vatandaşı da Filistinli kardeşinin yanında olacaktır.

BİZ SAHİP ÇIKARKEN ARAP DÜNYASI ÇIKMIYOR

Sözlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında ‘’ Biz tüm Dünya ayağa kalksın isteriz. Ama kısık sesli bir tepki yapılıyor. Özellikle de Birbirini gırtlaklayan, egemen güçlerin esiri olmuş Arap dünyası kısık sesli tepkisine devam ediyor, Filistin'e sahip çıkamıyor. Biz sahip çıkarken, onlar sahip çıkamıyor. Kısık sesli tepkiler bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir olamaz. Egemen güçlerin esiri olan iktidarlardan kimseye hayır gelmez." İfadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;