Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 60 ile Demokrasi Kazanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'teki canlı yayında seçimle alakalı olarak, "Yüzde 60'la demokrasi kazanacak" dedi.

19.04.2018-21:23 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-21:13) Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 60 ile Demokrasi Kazanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sunuculuğunu yaptığı CNN TÜRK'teki Gece Görüşü programına açıklamalar yaptı. Kendi adaylığıyla alakalı kararı Parti Meclisinin vereceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, "İYİ Partinin seçime girmesinin engellenmesini demokrasi tarafından talihsizlik olarak görürüm." dedi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'in 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 55,6 sözleri için ise CHP lideri, "En düşük yüzde 60 ile demokrasi kazanacak." iddiasında bulundu.

Gece Görüşü'ne özel konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Hande Fırat'ın sorularını cevapladı.

İşte CHP liderinin açıklamaları:

"Bu seçim Türkiye’yi idare edemiyorum seçimi, onun itirafı. Seçime gitme sebepleri biz artık Türkiye’yi idare edemiyoruz bütün bu imkanlara karşın Türkiye’yi idare edemiyoruz, ekonomiyi idare edemiyoruz, eğitimi idare edemiyoruz, dış politikayı idare edemiyoruz demeleri. Demokraside önemli problemler var ve geldik biz tıkandık. Dolayısıyla milletin yakasından düşmek istiyoruz diyorlar, halka gidiyorlar. Türkçesi budur. Halk demokrasi istiyor, adalet istiyor, insanlarımız iş istiyor, aş istiyor. Ekonomik sorunlarının çözüldüğü bir Türkiye istiyor. Çiftçi emeğinin karşılığını almak istiyor. İşçiler ücretlerinin enflasyon karşısında ezilmemesini istiyor. İş dünyası daha demokratik ve rahat bir ülkede üretmek istiyor, ihracat yapmak istiyor.

Haziran ayı gündüzün en uzun olduğu ay. Bu durumuyla senenin en aydınlık ayı. Yazın başlangıcı. Haziran ayı kiraz mevsimi, doğanın dirildiği bir mevsim. Haziran Türkiye’ye kendi aydınlığı ile gelecek. Haziran ayı aynı zamanda geçen yılki Adalet Yürüyüşümüzün başladığı ay. Biz geçen yılki Adalet Yürüyüşümüzle Maltepe’de de söylediğim gibi duvarın önüne gelmiştik. Şimdi bu haziranda o duvarı yıkacağız. Demokrasiye, özgürlüğe herkesin işi, aşı olması lazım olduğuna inanıyoruz. Sağcısı, solcusu sosyal demokratı, ülkücüsüyle, muhafazakarıyla beraber tıpkı yaklaşık yüz sene önceki kuvayi milliye hareketinin Anadolu’da oluşturduğu birlik beraberlik hissiyle bu duvarı yıkacağız. Herkes inansın başaracağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal