Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi Kurultay'ın Ardından Uyardı

Tek aday olarak 6. defa genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından parti içerisinde meydana gelen tartışmalara kızdı.

03.08.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-10:45) Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi Kurultay'ın Ardından Uyardı

Cumhuriyer Halk Partisi'nin bir önceki hafta sonu Ankara'da Bilkent Odeon Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 37'nci Olağan Kurultayı'nda, tek aday olarak girdiği seçimde 1251 delegeden oy alarak, 6. defa Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, tatil yapmak için Antalya'ya gitti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tatili esnasında da parti faaliyetlerini sürdürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden bir takım partililerle, hem kurultay akışı hem de gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

PARTİ İÇİ POLEMİK İSTEMİYORUM

Dört yardımcısının Parti Meclisi’ne (PM) seçilemediği kurultayla alakalı tartışmaların geride bırakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine yaptığı açıklamada, 'kurultayda delegenin iradesi tecelli etti' ifadesinin altı çizilerek, 'parti içi polemik istemiyorum' dedi.

KURULTAYDA NURİYE BERBEROĞULU'NA KASET SANSÜRÜ

CHP'nin muhalif ismi Berberoğlu 'Bu kürsüden Genel Başkan'a sormak istediklerim var. Partimiz, uluslararası bir operasyona maruz bırakıldı. O operasyona konu kaseti, Erdoğan'a izletirken aldıkları görüntüyü size kimlerin nerede servis ettiğini açıklamadınız.

2 Mayıs 2019'da İstanbul seçimine günler kala, siyasi trafiğin en yoğun günlerinde Kalamış Yat Limanı'nda beraberinizdekilerin tüm telefonlarını kapatarak katıldığınız yat gezisinde...'ifadelerini kullandı.

Kurultay yönetimi, Nuriye Berberoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na hedef alan eleştirilerin giderek boyut değiştirdiği fark edince mikrofonun sesini kapadı.

Kurultayda gelen isteklerin ardında tekrar söz alan Berberoğlu, 'Katıldığınız yat gezisinde kimlerle görüştüğünüzü açıklamadınız. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktu dediniz. Ama Saray'a giden vekili açıklamadınız. Sizin bu görüşmeden haberdar olduğunuz izlenimini yaratacağını düşünmediniz mi?' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal