Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olmama Sebebini Açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden aday olmadığını "Bir siyasi partinin genel başkanının, cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim" bahanesiyle açıkladı.

30.04.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-12:00) Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olmama Sebebini Açıkladı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Kemal Kılıçdaroğlu’nın ifadeleri özetle şöyle:

Önce sizin ‘sıfır baraj ittifakı’ dediğimiz süreci bir çözüme kavuşturmanız lazım. Ondan sonraki bölüm bizim açımızdan daha rahat olacak. Önümüzdeki kısa zaman içinde bütün bunlar, bu soruların yanıtı ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanı adayının tarafsız olması gerekiyor, toplumun her kesimini kucaklaması gerek. 80 milyonun ‘Evet bu benim cumhurbaşkanımdır’ diye söylemesi gerek. Gelecek kişi ‘Ben ülkenin sorunlarını çözecek kapasitedeyim’ diyebilmeli, bir başarı hikâyesi olacak, topluma güven veren bir karakter olacak.  İttifak kurma hususunda şu anda görüşmeler devam ediyor. Kısa süre içinde elzem adımlar atılacak.

NEDEN ADAY OLMUYORSUNUZ SORUSUNA YANIT VERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Ben en başından itibaren bir siyasi partinin genel başkanının, cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim. Meclis’e gelip namusum ve şerefim üzerine tarafsız kalacağıma dair, yemin etmem gerekecekti bir siyasi partinin genel başkanı olarak. Ben namusuma ve şerefime düşkün bir insanım’’ diye cevapladı.

ABDULLAH GÜL'E ÖVGÜ YAĞDIRDI

Kılıçdaroğlu, ‘’Abdullah Gül, kendisiyle görüşen çevrelere geniş bir anlaşma sağlanırsa aday olacağını belirtmiştir. O anlaşma sağlanamadığı için aday olmadığını açıkladı. Bu nedenle vesayete karşı boyun eğen cumhurbaşkanı olmadığını göstermiştir. Gül’ün demokrasiden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikta yönetiminden yana olduğu da çok net ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal