Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Sağlık Çalışanları Linç Edildi

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren hastanın bir grup yakını hastanede linç başlattı. Sağlık çalışanları darbedildi. Olaya el koyan Sağlık Bakanı Koca ve Ankara Valiliği saldırganlar hakkında adli süreç başlatıldığını duyurdu.

22.09.2020-08:16 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-10:38)

Yaşamını yitiren bir hastanın bir grup yakını Ankara'daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni salladı.

Olay yerinden yansıyan bilgiye göre, yaşanan bir çatışma sonucu ağır yaralanan kişi, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, burada da yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

SEDYELERLE BARİKAT KURDULAR

Bunun üzerine bir grup hasta yakını hastaneyi elden geçirmeye hatta sağlık personellerine saldırmaya başladı. Olayın şokunu atlatamayan sağlık çalışanları saldırganlardan kendini kurtarmak için hastanenin bir bölümüne kapandı. Sedyeleri barikat edindi.

Buna rağmen hala linçten vazgeçmeyen saldırganların kapıyı zorlaması, sağlık görevlilerinin çığlıklarının duyulmasına sebep oldu.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu görüntüler tepkiye yol açarken, söz konusu hastanenin aynı zamanda koronavirüs tedavisi için kullanılması kriz yarattı.

Üzerinden saatler geçen olaya polis ekipleri müdahale etti. Diğer taraftan, saldırıya maruz kalan sağlık personelinin güvende olduğu ve durumlarının iyi olduğu aktarıldı.

Ayrıca Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin durumdan haberdar olduğu ve hastaneye ziyarette bulunacağı aktarıldı.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği, Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan linç girişininde kimsenin yara almaığını ve olaya kısa sürede müdahale edildiği dile getirerek, saldırganlar hakkında adli tahkikat başlatıldığını duyurdu.

BAKAN KOCA SESSİZ KALMADI

Konuya sessiz kalmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek.'' sözlerini kullanarak olay hakkında adli soruşturma başlatıldığını yineleyerek şunları söyledi:

''Dün, 21 Eylül Pazartesi, akşam saatlerinde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilmiş görüntüler, son derece üzücü ve düşündürücüdür. Olay, belirteceğim şekilde gelişmiştir.

Ateşli silah yaralanması ile hastanemizin Acil Servisine aynı anda başvuran iki hastadan ağır yaralı A.Ö. canlandırma ünitesine alınmış ve fakat 1 saatten fazla süren müdahaleye rağmen maalesef kaybedilmiştir.

Acil Servis Sorumlu Hekimi, hastanın babasına üzücü bilgiyi vermiş; bunun üzerine, hasta yakınları, vefat etmiş olan hastalarını görmek için içeri girmek istemiştir. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine; görevli sağlık çalışanları, örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır

Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Ama olayın kendisi, hepimiz açısından güçlü uyarı değeri taşımaktadır. Nedenler çok açıktır. Şiddet olayları, nadir rastlanan olay değil, artık, her an muhtemel olaylar haline gelmeye başlamıştır.

Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. İnsana saygı, insanca davranışlar içinde en insanca olanıdır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini ise kabul etmek zorundayız.

Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir. Bakanlık olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için, gerekli her zeminde çabamız kararlılıkla devam edecek.

Çalışma arkadaşlarımıza destek vermeyi hep öncelik kabul edeceğiz. Tıpkı tıbbın hastaya karşı davranışımız için geliştirdiği meslek ahlakı gibi, sağlık çalışanına karşı davranış için de bir kültür oluşturulmasına ise toplumun duyarlı kesimleri, birlikte ön ayak olmak zorundayız. Hem yasayı hem ahlakı güçlü tutmalıyız.''

''Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim. İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır. Halkımıza saygı ve selamlarımla''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal