Kaza Yapan Uçağın Enkazını İncelemek İçin ABD'den Kurul Geldi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçağın pistten çıkması sonucunda gerçekleşen kazayı incelemek için ABD'nin sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması sorumlularından oluşan kurul enkaz yerine geldi.

08.02.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-10:42) Kaza Yapan Uçağın Enkazını İncelemek İçin ABD'den Kurul Geldi

Pegasus Hava Yollarının PC2193 sayılı İzmir-İstanbul yolculuğunu gerçekleştiren ve 5 Şubat’ta saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişini gerçekleştirdikten sonra pistten çıkan Boeing 373 tipi yolcu uçağının enkaz yerindeki çalışmalar sürüyor.

Kaza haberinin akabinde Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezince havaalanında kazanın meydana gelme sebebini araştırmak için oluşturulan komisyonla beraber konuyu araştırmak için ABD sivil havacılık otoritesi ve Boeing firması sorumlularından oluşan kurul da Türkiye'ye geldi.

Enkaz yerinde araştırmalarına başlayan, uçak ile ilgili not tutup fotoğraf çeken heyet, kaza esnasında 3 parçaya ayrılan uçakta üretim hatası olup olmadığını inceliyor.

ABD kurulunun araştırmalarını sona edirmesiyle, uçak parçalara ayrılıp vinç aracılığıyla kaza yerinden kaldırılacak.

Pegasus teknik personelleri, yöneticileri ve polislerin de olduğu çalışma yerinde, enkazda herhangi bir yangın çıkması tehlikesi için bir itfaiye aracı da halihazırda bulunduruluyor.

Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi uzmanları ve ABD'li kurulun çalışmaları yardımıyla, kazayla alakalı ön raporun hemen hemen 1 ay içerisinde düzenlenmesi tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal