Kayserili İş İnsanının Aracına Bombayı Dayısı Koydu

Denizli'de, Kayserili iş insanı Ali İşiyok'un otomobiline el yapımı parça tesirli bomba koyuldu. Yapılan araştırmalar sonucu bombayı İşiyok'un dayısı Yunus C.'nin koyduğu tespit edildi.

02.03.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-17:11)

Olay, Denizli'nin Çivril ilçesinde meydana geldi. Ticari işleri için ilçeye gelen iş insanı Ali İşiyok, kaldığı otelden 28 Şubat sabahı çıkarak otomobiline bindi. Otomobilini çalıştıran iş insanı yaklaşık olarak 100 metre sonra ön lastikten ses geldiğini fark etti. Bunun üzerine otomobilini yol kenarına park eden İşiyok, lastiğin yanında kablo sarktığını gördü. Kablonun bomba olabileceğinden şüphelenen iş insanı durumu polis ekiplerine bildirdi.

İşiyok'un ihbarı sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, ön sol lastik üzerindeki çamurluk içinde bomba düzeneği gördü. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, otomobilin çevresini yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Daha sonra olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Uzmanları sevk edildi. Bomba imha uzmanları, sinyal kesiciyle otomobilin yanına yaklaşıp, bombayı etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede bombanın el yapımı uzaktan kumandalı parça tesirli olduğu tespit edildi. İşiyok'un otomobiline, iki ay önce de İstanbul'da da aynı bomba düzeneğinin kurulduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİNİN DAYISI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Yaşanan olay üzerine soruşturma başlatan Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucu iş insanının otomobiline bombayı koyanın dayısı Yunus C. olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs bombayı yerleştirdikten sonra kaçtığı Kayseri'de yakalanarak Denizli'ye getirildi.

BOMBAYI ALACAĞI NEDENİYLE KOYDU

Suçunu itiraf eden dayı Yunus C., bombayı patlamak amacıyla değil yeğeninden olan 2 milyon lira alacağı nedeniyle, korkutmak amacıyla koyduğunu söyledi. Yunus C. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal