Kayseri'de 8 Katlı Bina Karantinaya Alındı

Kayseri'de bulunan 8 katlı bir binada görevli olan çalışanda coronavirüs tespit edilirken, 32 ailenin yaşadığı bina karantina altına alındı.

08.04.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-16:41)

Çin'in Vuhan kentinde yayılan ve 11 Mart tarihinde ülkemizde görülen coronavirüs salgını gün geçtikçe etkisini daha da artırıyor. Ülkemizde şimdiye kadar 30 binden fazla salgından etkilenirken, son olarak Kayseri'de bir bina salgın nedeniyle karantinaya alındı.

 

Kocasinan ilçesi Sancaktepe Mahallesi 4356. Sokak'ta bulunan Karepark Apartmanı'nda kapıcı olarak çalışan Feramuz A. ile bir hafta önce İstanbul'dan gelen babası Suat A., dün yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. İkili burada gözetim altına alınırken, yapılan coronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Feramuz A.'nın görevli olduğu ve 32 ailenin yaşadığı 8 katlı bina tedbir amaçlı olarak karantinaya alındı. Binaya giriş ve çıkışlar yasakladı ve polis ekipleri binayı mühürledi.

"BİNAYA ŞU AN KİMSE GİRİP, ÇIKAMIYOR"

Bina sakinleri 14 gün kuralı kapsamında karantinada tutulacak. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan bina sakinlerinden Ömer Bayram, "Binada yaşayan bir kardeşimize hastalık bulaşmış. Allah acil şifalar versin. Şu anda karantinaya alındık. Çok sıkıcı bir durum. Evin içinde bulunuyoruz. Bekçi ve polis kardeşlerimiz sağ olsun bizlere yardımcı oluyor. İhtiyaçlarımızı karşılıyorlar. 14 gün karantina altında kalacağız. Allah herkesin yardımcısı olsun. Binaya şu an kimse girip, çıkamıyor." şeklinde konuştu. Bayram bu açıklamaları ise evinin penceresinden yaptı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal