Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde Hedef Belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne yönelik, açıklama gerçekleştirdi.

03.10.2019-15:09 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-14:52)

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne yönelik, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023." açıklamasını yaptı.

A400M Uçakları Retrofit Sözleşme Töreni için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile kente gelen Turhan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR Tesisleri'nde basın üyelerinin sorularını cevapladı.

Turhan, Kayseri Havaalanı, şehir içi ulaşım, kara yolları ve yüksek hızlı tren projesine yönelik yetkililerden bilgi edindiğini, Kayseri'ye hak ettiği projeleri en kısa sürede ulaştırmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

‘HEDEFİMİZ 2023’ AÇIKLAMASI

Basın üyelerinden gelen "Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne aşamada olduğu" sorusuna yanıt veren Turhan, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023." dedi.

Turhan, Kayseri Havalimanının genişletilmesine yönelik soruyu cevaplarken de buraya yeni bir pist yapılması meselesinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

'HIZLANDIRDIK, 29 EKİM'DE AÇIYORUZ'

Bakan Turhan, Boğazköprü mevkisindeki yol ve köprü inşaatına yönelik, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç diyor ki 'Hızlandırdık, 29 Ekim'de açıyoruz'. Başkanımız bizden daha hızlı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri Şehir Hastanesi - Belsin raylı sistem hattının yatırım programına alınması konusunda gerekli onayı verdiğini belirten Turhan, "Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal