Kaynanasıyla Yaşadığı Gizli Aşk Ortaya Çıkınca Cinayet İşleyen Damada Verilen Ceza Belli Oldu

Kaynanasıyla yaşadığı gizli aşk fark edilince aile bireylerinin üzerine gittiği damat, eşinin dayısını öldürdü, kayın biraderini ise yaraladı. Mahkeme 'Bana pusu kurdular' ifadesini veren damadın müebbet hapis cezasını 15 seneye düşürdü.

26.01.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-16:11) Kaynanasıyla Yaşadığı Gizli Aşk Ortaya Çıkınca Cinayet İşleyen Damada Verilen Ceza Belli Oldu

Kaynanasıyla arasındaki yasak aşk fark edilen damat bıçakla üzerine gelen eşinin dayısını öldürerek kayınbiraderini yaraladı. Dehşet olayın merkezinde olan damada mahkeme tahrik indirimi uyguladı. 'Bana pusu kurdular' ifadeleri ile savunma yapan damadın müebbet hapis cezası 15 sene indirildi.

GİZLİ AŞKLARI ORTAYA ÇIKTI

Elde edilen bilgilere göre; kayınvalidesiyle sosyal medya üzerinden gizli aşk yaşamaya başladı. Damat ilişkisi fark edilince  evden kaçtı fakat 2 hafta sonra eve geri geldi. Yaşanan gizli aşkın sonunda silahlar ateş edildi. Kayınbiraderi ve eşinin dayısı bıçakla üzerine gelince damat silahını çekerek eşinin dayısını vurdu, kayınbiraderini de yaraladı.

DAMADA TAHRİK İNDİRİMİ 

'Kasten adam öldürme ve yaralama' suçundan açılan davada damat ilk önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ardından tahrik indirimi uygulandı. Müebbet hapis cezası 15 seneye, yaralanma cezası da 3 yıl 9 aya kadar düşüldü.

'İLİŞKİ AHLAKA AYKIRI AMA HUKUKA AYKIRI DEĞİL'

Mahkeme saldırıda yaralanan kayınbiradere de 1500 TL para cezası vererek haksız tahrik indirimi uygulamadı. Kararda annesinin eniştesiyle gizli bir şekilde aşk yaşaması indirim gerekçesi sayılmaz kararına varıldı ve annenin oğluna karşı sorumluluğunun olmadığını öne sürüldü. Mahkeme ise annesinin damadıyla kendi rızasıyla ilişki yaşadığını öne sürerek  bu ilişki ahlaka aykırı ama hukuka aykırı değil deyip ilişkinin tahrik nedeni sayılmayacağına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal