Katarlılardan Açıklama! 'Türkiye Kardeşimizdir'

Katarlılardan Türkiye'nin dış politikasına dair yorumlar geldi.

12.06.2017-10:37 - (Son Güncelleme: 12.06.2017-11:32) Katarlılardan Açıklama! 'Türkiye Kardeşimizdir'

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in önde geldiği Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo, en çok bu memleketler arasında Katarlılar ile evlilik yapmış olan aileleri vurdu. BAE ve Bahreyn’in yurttaşların geri dönmek için zorlaması sebebiyle binlerce kişi, Katar’daki ailelerini terk etmek mecburiyetinde bırakılıyor... Katarlılar ise, “Biz Körfez’de altı ülkeye bölünmüş bir büyük aileydik, şimdi bu aileyi dağıttılar” yorumunda bulunuyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in başını çektiği Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve dışlama, bu ülke yurttaşları ile evlilikler yapmış olan aileleri böldü. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in Katar’daki yurttaşlarını iki hafta içinde ülkelerine geri dönmeye mecbur bırakması sebebiyle özellikle BAE ve Bahreyn’den gelip Katarlılarla evlenmiş olan binlerce kadın, ülkelerine geri dönmek zorunda bırakıldı. Ülkelerine dönmeyenler ise yurttaşlıktan çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmış durumda.

Hürriyet’in muhabirine konuşan Katarlılar Türkiye’nin dış politikası hakkında yorumlarda bulundu.

TÜRKİYE KARDEŞİMİZ

Hürriyet muhabirinin yaptığı bir röportajda yönelttiği, Katarlılar, ülkelerinin içinde bulunduğu bu zor durumda Türkiye’nin politikasını nasıl görüyorlar? Sorusuna cevap olarak Farac el Muhammed, “Biz Türkiye ile olaylara aynı açıdan yaklaşıyoruz. Biz Türkiye’yi sadece bir memleket değil, aynı zamanda kardeşimiz olarak görüyoruz, Türkiye’nin bizim yanımızda olması, kardeşin kardeşe destek vermesidir” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal