Katar'ın Hediye Ettiği Uçak İlk Defa Görüntülendi!

Katar Şeyhi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği uçağın boyama işlemleri tamamlandı. Uçak yeni hali ile ilk defa görüntülendi.

05.10.2018-12:24 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-12:19) Katar'ın Hediye Ettiği Uçak İlk Defa Görüntülendi!

Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a VIP donanımlı özel uçağını hediye vermişti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda giydirilen Boeing 747-8 tipi uçak, Türkiye Cumhuriyeti boyamasıyla ilk defa görücüye çıktı. Uçağın üstünde herhangi bir kuyruk tescilin olmadığı da dikkatlerden kaçmadı.

15 EYLÜL'DE HANGARA GİRMİŞTİ

15 Eylül tarihinde İsviçre'nin Basel şehrinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen uçak, o günden beri THY'nin bakım hangarında özel bir kısımda bakım ve boya işlemleri için bekletiliyordu.

YANINA KİMSE YAKLAŞTIRILMAMIŞ

Hangarda uçağın yanına hiç kimse yanaştırılmazken polis hangar içinde sürekli nöbet tuttu ve adları yazılı personel haricinde hangar içine kimse giremedi.

KUYRUK TESCİLİNİN OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Kamuoyundan saklanan o uçak bugün ilk defa hangardan dışarı çıktı. TC-TRK tescili alacağı öne sürülenuçağın üstünde herhangi bir kuyruk tescilin olmaması da dikkatlerden kaçmadı.

ÜLKEDE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini ifade etmek için hediye verdiği uçak, ülkede gündem olmuştu. Uçağın tekrar iade edilmesi ile alakalı teklifler verilsede Cumhurbaşkanı Erdoğan uçağı geri vermemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal