Kat Serbestliği Kalktı

Meclis'te dün alınan karara göre dikey yapılaşmanın önüne geçecek kanun teklifi yasa haline geldi.

15.02.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-10:20) Kat Serbestliği Kalktı

İmar Kanunu’nda değişiklik öngören teklif, dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

SERBEST OLARAK BELİRLENEMEYECEK

Kanuna göre, imar planlarında artık kat serbestliği olmayacak.

İleri tasarım yöntemleri ve teknolojileri gerektiren, özellik arz eden binaların projeleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca çıkarılan yönetmelik çerçevesinde uzman mühendis gözetiminde yapılacak.

BİNALAR İSTEDİĞİ KADAR YUKARI GİDEMEYECEKLER

Daha önce TBMM'ye sunulan kanuna ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş şu ifadeleri kullanmıştı "Yüksek binalar yapılmayacak. Kat serbestesine sınırlama getiriyoruz. Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılan imalatlarla ilgili tapuya bildirim zorunluluğu getiriyoruz. Yani bir vatandaş bir daire almaya gittiğinde orada eğer binada böyle bir aykırılık söz konusuysa bunu tapuda görecektir.Ne zaman kaldırılacak bu? Bu, imalatçı tarafından ruhsata uygun hale getirilene ve belediye tarafından onaylanana kadar tapuda bu kalacaktır. Düzeltildiği takdirde bu şerh kaldırılacaktır."

BİNALAR İSTEDİĞİ KADAR YUKARI GİDEMEYECEKLER

"Vatandaş bu düzeltmeyi yapmazsa, ilgili belediye o da yapmazsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kısımları yıkacaktır. Ortaya çıkacak tüm masraflar yüzde yüz artırılarak idareden tahsil edilecektir. Eğer idare ödemezse merkezi yönetimden gönderilen ödenekten kesilecektir. Arsanın değerine göre ceza miktarı değişecektir. Yatay mimari olarak dile getirdiğimiz uygulamanın yer bulması amacıyla, bundan sonra binalar istedikleri kadar yukarı gidemeyecekler."

BİNALARIN TRAŞLANMASI OLMAYACAK

"Mevcut binaların traşlanması olmayacak. Onlarla ilgili bir planlama yok Kaynak: AK Parti açıkladı: Kat serbestliği kalkıyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal