Kastamonu'da Bir Adam Arı Sokması Sonucu Hayatını Kaybetti

Kastamonu'da yaşamını sürdüren 51 yaşındaki Murat Tığlı, arı sokması nedeniyle hayatını kaybetti.

06.08.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-11:37) Kastamonu'da Bir Adam Arı Sokması Sonucu Hayatını Kaybetti

Kastamonu'nun Abana ilçesine bağlı Altıkulaç köyünden kötü haber geldi. 51 yaşındaki Murat Tığlı, evinin önünde otururken adeta ölümü bekledi.

EVİNİN ÖNÜNDE OTURURKEN ARI SOKTU

Sıcaktan bunaldığı için evinin önüne çıkan ve hava alan 51 yaşındaki Murat Tığlı'yı otururken arı soktu. Bir anda fenalaşan Murat Tığlı, yere yığıldı.

Murat Tığlı'nın fenalaştığını gören mahalle sakinleri ambulansı arayarak durumu bildirdi. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek Murat Tığlı'yı Abana Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 51 yaşındaki Murat Tığlı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ARI SOKMASINDA YAPILMASI GEREKENLER

Arı sokmalarında ilk anda müdahale etmek çok önemlidir. Çünkü arının iğnesi vücudun içinde ne kadar uzun süre kalırsa, zehrini o kadar çok bırakmış olur. Kızaran alanda ilk olarak siyah bir nokta arayın. Bunu tırnak ucunuzla ya da kredi kartı gibi ince ve sert bir materyal ile kazıyarak yapmanız gerekir. Siyah noktayı dağıtmamaya özen gösterin çünkü her ne kadar çok oynarsanız, zehir o kadar çok yayılır. Siyah nokta arının iğnesidir. İğneyi çıkardıktan sonra bölgeyi su ve sabunla yıkamalısınız. Sonrasında buz kalıplarını bir torbaya koyarak arının soktuğu bölgede üzerinde 15 dakika bekletin. Eğer evinizde buz kalıbı yoksa, dondurucuda bulunan sebze veya meyve paketlerinden yani donmuş herhangi bir malzemeden yararlanabilirsiniz.

Karbonat ve su karışımını bölgeyi rahatlatmak ve zehrin bir kısmını dışarı atmak için uygulanabilir. Sokulan yerin ağrısı birkaç saatte azalma olacaktır. Ancak şişme ertesi gün ve ondan sonraki gün daha da artış gösterebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal