Kaşıkçı, Ölüm Yıl Dönümünde 'Bir Dakikalık Saygı Duruşu' İle Anıldı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölüm yıl dönümünde, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilecek.

30.09.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-17:34)

Uluslararası sivil toplum kuruluşları, düşünce platformları ve insan hakları örgütleri, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün birincil yıldönümünde, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ve Kaşıkçı'nın arkadaşlarının da bulunacağı bir dakikalık saygı duruşuna katılım çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Gözlemevi (HRW), Uluslararası Af Örgütü, Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler, Şark Forum, Adalet Olmadan Barış Yok ve Türk Arap Medya Derneği (TAM), yayınladıkları ortak açıklamada, cinayete kurban giden Kaşıkçı için Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirileceğini duyurdu.

Açıklamada, saygı duruşunun, geçen yıl 2 Ekim'de Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na girdiği saat 13.14'te konsolosluk binası önünde gerçekleştirileceği, yaklaşık bir saat sürecek anma töreninde video gösterimi ve konuşmaların yapılacağı kaydedildi.

Törende, Kaşıkçı'nın nişanlısı Cengiz, BM Özel Raportörü Callamard, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kaşıkçı'nın arkadaşı Yasin Aktay, TAM Başkanı Turan Kışlakçı, Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman, insan hakları aktivistleri İyad el-Bağdadi ve Muhammed Sultan'ın yanı sıra dünya genelinden isimlerin söz alacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal