Kartal'daki Riskli 8 Binadan İlki Yıkılıyor

İstanbul Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’nın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sonlandırıldı. Bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, çöken binanın civarındaki diğer 8 riskli binanın da yıkılacağını bildirdi.

11.02.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-09:27) Kartal'daki Riskli 8 Binadan İlki Yıkılıyor

İstanbul Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’nın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sonlandırıldı. Bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, çöken binanın civarındaki diğer 8 riskli binanın da yıkılacağını bildirdi.

Yıkım işlemine dün akşam Yunus Apartman’ı ile başlandı. Enkaz kaldırma çalışması devam ederken yakınlarından gelecek haberi bekleyen Zeki Kavak kalp krizi geçirmesiyle yaşamını yitirdi.

Kartal’da çöken ve 21 kişinin ölümüne yol açan apartmanın enkaz kaldırma çalışmaları sonlandırıldı. Çöken binanın yanındaki 10 katlı Yunus apartmanında da risk taşıdığı belirtilerek yıkım çalışmalarına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, riskli olduğu belirlenen toplam 8 binanın daha yıkılacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal’da 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’nın enkaz kaldırma ve arama çalışmalarında incelemelerde bulundu.

İncelemelerden sonra açıklama yapan Bakan Kurum, “Yıkılan bina etrafındaki alanın tamamını inceledik. Bu alana ilişkin yaptığımız tespitler neticesinde, yıkılan binanın etrafındaki 10 binada risk analizi yaptık. Bu analiz çerçevesinde 2 binamızdan biri İhya Apartmanı biri de 10 numaralı Çam Apartmanı dışındaki 8 bina riskli. Bu sekiz binanın hak sahipleri ile biraz önce görüştük. Ve bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanın tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik. Bakanlık olarak kira desteği vereceğiz ve TOKİ ile süreci yöneteceğiz” dedi.

DEĞERLİ EŞYALAR TAHLİYE EDİLDİ

Bakan Kurum’un açıklamasının ardından çöken binanın yanında bulunan 10 katlı Yunus apartmanında yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım öncesi değerli eşya tahliyesi yapıldı.

Diğer yandan çöken binadan çıkarılan yaralı vatandaşlardan 13’ünün sevk edildiği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, yaralıların durumuna ilişkin bilgi verdi.

Demirhan, yaralılardan 6’sının servis takibinde olduğunu belirterek, tedavilerinin ortopedi, nefroloji, göğüs, plastik ve beyin cerrahi ekiplerince gerçekleştirildiğini aktardı.

Yaralıların 7’sinin ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirten Demirhan, “Bunlardan 2’sinin durumu oldukça ciddi, oldukça ağır. Yoğun bakımda tedavi edilen diğer 5 hastamızın durumu daha iyiye gidiyor. Genel durumları orta düzeyde. Herhangi bir problemleri yok” dedi.

DENİZ KABUĞU ŞOKU

Çöken binanın civarındaki boşaltılan binalardaki incelemelerde şok edici bir gerçek fark edildi. Boşaltılan binaların birinden numune alan ekipler, malzemelerde deniz kabukları tespit etti. Binalarda deniz kumu kullanıldığı ihtimalinin olası olduğu belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal