Kartal'da Çöken Bina ile Alakalı Soruşturmada 2 Kişi Tutuklandı

İstanbul Kartal'da çöken ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bina ile alakalı açılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 2 kişi ise tutuklandı.

14.02.2019-17:53 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-17:47) Kartal'da Çöken Bina ile Alakalı Soruşturmada 2 Kişi Tutuklandı

İstanbul Kartal'daki Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nda 21 kişi yaşamını yitirmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Olayın sonrasında bölgedeki 10 bina için daha yıkım kararı verildi ve savcılık olayla alakalı soruşturma açtı.

Savcılığın emri ardından 4 kişi, taksirli adam öldürme suçlaması ile gözaltına alındı.

PROJEYİ ÇİZEN DE İNŞAATI DENETLEYEN DE GÖZALTINDA

Soruşturma çerçevesinde binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve inşaatın sağlık şartlarına uygun olup olmadığını denetleyen inşaat teknikeri Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si adliyeye gönderildi.

BİNANIN ÇÖKME NEDENLERİ

8 katlı 14 daireli binanın çökme sebepleri ise kaçak çıkılan katlar, temeldeki zayıf donatı, iyileştirilmeyen zemin, perde beton olmaması, statik eksiklik, beton kalitesizliği (deniz kumu) ve bunun gibi pek çok kusur.

Binanın altındaki konfeksiyonu genişletmek için, binayı ayakta tutan kolonlardan bir tanesi kesilmişti. Parsel çekme hududuna dek de bodrum ilavesi yapılan bina, zeminden güçsüzleştirilmişti. Bunun ardından bir de 3 kat kaçak çıkılınca, çökme için bütün hatalar tek tek yapılmış oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal