Kars'ta Rahatsızlanan Çocukların Cıvadan Zehirlendiği Ortaya Çıktı

Üç ay önce zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan çocukların cıvayla temas etmelerine bağlı olarak zehirlendikleri öğrenildi.

08.04.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-16:54) Kars'ta Rahatsızlanan Çocukların Cıvadan Zehirlendiği Ortaya Çıktı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Mescitli köyünde 3 ay önce çocuklar buldukları kutu içerisindeki maddeyle oynadıktan sonra rahatsızlandı. Halsizlik, yorgunluk, yüksek tansiyon, baş ağrısı ve şiddetli ateş rahatsızlığı bulunan çocuklar, Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerden sonuç alınamayınca, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

CIVADAN ZEHİRLENDİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Kasık ağrısı, yüksek ateş, tansiyon problemiyle hastaneye getirilen çocukları tedavi eden doktor, çocuklarda enfeksiyon bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Maruz kalınan maddenin cıva olabileceği ihtimali üzerine bu yönde araştırmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren doktor, "Yapılan tetkikler sonucunda çocukların cıvadan zehirlendiklerini tespit ettik, ilaçlı tedavilerine başladık. Klinik açıdan bir sıkıntıları yok. Şu an hastanemizde 12 çocuk, 3 de yetişkin hastamız var. Hastalarımızın sağlık durumları iyi. 3- 4 gün daha hastanemizde tedavi altında tutulacaklar" dedi.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal